Дуня Міятович: цензура і переслідування журналістів бойовиками – неприпустимі

Дуня Міятович: цензура і переслідування журналістів бойовиками – неприпустимі

29.06.14 12:45 0 724
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович у своїй заяві висловила стурбованість щодо тиску на журналістів з боку представників збройного угруповання «ДНР», що визнане українською владою терористичною організацією. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Я засуджую дії незаконних збройних формувань із примусу працівників ЗМІ реєструватись у них і доповідати про діяльність. Цензура і підзвітність під загрозою переслідування, а також залякування грубо порушують свободу ЗМІ, і є неприйнятними», – сказала Дуня Міятович.

За словами Міятович, 28 червня в Донецьку був викрадений редактор газети «Дружківський робітник» Борис Родичка, 26 червня було скоєно напад на редакцію газети «Про Місто» в Торезі Донецької області. А ще раніше 18 червня був викрадений редактор маріупольської газети «Вісник Приазов'я» Сергій Долгов.

«Я закликаю українську владу оперативно і ретельно розслідувати ці напади і притягнути винних до відповідальності», – заявила Міятович.

26 червня так звана «влада» «ДНР», визнаної українською владою терористичним угрупованням, зажадала від усіх засобів масової інформації реєстрації у своєму «Міністерстві інформації та масової комунікації» протягом десяти днів. Відсутність такої «реєстрації», як зазначали представники угруповання, може призвести до «заборони діяльності засобів масової інформації».

Раніше в суботу Комітет захисту журналістів закликав всі сторони, які беруть участь у конфлікті в Донецькій області, гарантувати безпечну роботу співробітників ЗМІ.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ