Росія невдоволена резолюцією Ради ООН із прав людини щодо України

Росія невдоволена резолюцією Ради ООН із прав людини щодо України

29.06.14 16:33 0 1061
Росія вважає, що Раду ООН із прав людини «використали в кон’юнктурних цілях для висування і підтримки невиправданих політичних і територіальних претензій, дискусія з яких у принципі недоречна», заявило в суботу Міністерство закордонних справ у Москві з приводу ухваленої днями резолюції цієї Ради щодо України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як мовиться в заяві, Росія закликала українську делегацію, яка запропонувала проект резолюції, і «тих, хто за нею стоїть», відмовитися від «неконструктивної налаштованості».

У Москві вважають «однозначним сигналом міжнародної спільноти» для Києва «і тих, хто його підтримав», що проти резолюції проголосували переважно африканські, азійські чи близькосхідні країни, члени Ради, а проти були тільки сама Росія, а також Китай, Куба і Венесуела. Росія заявляє, що резолюцію підтримали в основному країни Заходу, що, як мовиться в заяві, «відіграли жалюгідну роль у дестабілізації становища в Україні», та їхні «традиційні союзники». На думку Москви, такий результат голосування має свідчити про «неприйняття Радою односторонніх політичних підходів».

Раніше в суботу Міністерство закордонних справ України привітало резолюцію «Співпраця та допомога Україні в галузі прав людини», ухвалену 26-ю сесією Ради ООН із прав людини, як посилення «сигналу, наданого раніше Генасамблеєю ООН щодо відданості цієї Організації суверенітетові, незалежності, єдності і територіальній цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів».

У Києві також звернули увагу, що «ключовий правозахисний орган ООН підтвердив згубний вплив на права людини тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України, а також її підривної діяльності» на сході України.

В МЗС нагадали, що співавторами резолюції стали станом на час голосування 44 держави-члени ООН, і процедура дозволяє приєднуватися до співавторства й далі.

«Ухвалення резолюції продемонструвало, що влада шньої Росії, попри спроби позиціонувати себе як «відданого правозахисника», щоправда, в інших країнах, сама становить реальну загрозу правам людини не лише на своїй території, а й у міжнародному масштабі», – заявили в Києві.

У п’ятницю Рада ООН із прав людини голосами 23 держав-членів із 47 за лише чотирьох «проти» (решта утрималися) ухвалила резолюцію щодо України, в якій, серед іншого, закликала негайно припинити дискримінацію і переслідування меншин і корінних народів у Криму й Севастополі, зокрема, українців і кримських татар, і забезпечити дотримання прав людини на всій території України, особливо у Криму й Севастополі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: УМВС Волині працює в ...
Наступна новина: На Тернопіллі підозрюваного ...

КОМЕНТАРІ