Тернопільські міліціонери викрили двох злодіїв, на рахунку яких більше десятка крадіжок велосипедів

Тернопільські міліціонери викрили двох злодіїв, на рахунку яких більше десятка крадіжок велосипедів

29.06.14 12:20 0 1122
Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції підозрюють двох жителів обласного центру у вчиненні серії крадіжок велосипедів. Злодії зі стажем, обоє уже по декілька разів побували на лаві підсудних, за півтора місяці викрали одинадцять двоколісних транспортних засобів.

Крадіжки велосипедів – сезонні. Злодії такого майна «працюють» переважно у літні місяці, коли власники масово користуються двоколісниками. Не сподівалися кілька жителів тернопільських багатоповерхівок, що залишені на ніч в під’їздах велосипеди несподівано зникнуть у невідомому напрямку. Повідомлення про велокрадіжки почали надходити в Тернопільський міськвідділ внутрішніх справ все частіше.

Як розповів заступник начальника Тернопільського міськвідділу міліції Анатолій Стельмащук, правоохоронці, вивчаючи матеріали, помітили нюанси, які дозволили зосередитися на версії, що до злочинів можуть бути причетні одні й ті ж люди. І не помилилися.

Міліціонери розподілили місто на зони та щодня здійснювали нічні відпрацювання території. Вже за декілька днів вжиті заходи дали свій результат — оперативники взяли велозлодіїв «на гарячому», коли вони поверталися з чергової вилазки.

Причетними до крадіжок виявилися двоє тернополян 37 та 41 років. Чоловіки уже неодноразово мали проблеми із Законом – були судимі за майнові та наркозлочини.

Як встановили правоохоронці, підозрювані ніде не працюють, таким кримінальними способом вирішили заробляти собі на прожиття. На промисел виходили вночі. У пошуках велосипедів блукали під’їздами багатоповерхівок. Пощастило не один раз. Двоколісники крали зі сходових кліток, а також сушильних приміщень, туди проникали, ламаючи навісні замки. Поки власники спали, зловмисники легко розрізали троси (єдиний засіб захисту, яким господарі обладнали свою власність) кусачками. Як правило, у такий спосіб злодії за одну ніч викрадали два велосипеди.

Аби не привертати до себе уваги, чужі транспортні засоби зловмисники їздили продавати до райцентру Теребовля, звідки був родом один із них. За товар цінили недорого – триста-сімсот гривень, тож покупці знаходилися швидко. Виручені гроші чоловіки витрачали на власні потреби.

Та фортуна як посміхнулася,так і відвернулася. Відносно підозрюваних відкрито кримінальне провадження за частино 3 статті 185 (крадіжка). Триває досудове розслідування.

До слова, більшість із вкрадених велосипедів правоохоронці вже відшукали. Одразу після завершення слідчих дій вони будуть повернуті власникам.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: США проводять без Росії ...
Наступна новина: Закарпатці благословили ...

КОМЕНТАРІ