Анатолій Вітів: "Російські терористі можуть подякувати Порошенку за перемир'я"

Анатолій Вітів: "Російські терористі можуть подякувати Порошенку за перемир'я"

29.06.14 13:55 0 1688
Російські терористі на Донбасі мають усі підстави бути вдячними Президенту України Петру Порошенку за ініційоване ним перемир'я, якого вони і не планували дотримуватися. Про це 27 червня 2014 року заявив народний депутат від ВО "Свобода" Анатолій Вітів, коментуючи нерішучість Президента України Петра Порошенка у справі захисту територіяльної цілісності й національних інтересів.

Свободівець констатував, що одностороннє припинення вогню, наказ про яке віддав Петро Порошенко, стало серйозною, глобальною помилкою президента і ускладнило стан справ.

"Перемир'я Петра Порошенка – це серйозна стратегічна помилка, ціна якої – десятки життів українських військовослужбовців. І відповідальність за ці смерті лежить на Верховному Головнокомандувачі. Завдяки припиненню активних наступальних дій російські терористі змогли оговтатися від втрат, поповнити свої резерви, підтягнути техніку, в тому числі танки. Вони сповна скористалися перемир'ям імени Петра Порошенка і можуть бути вдячні йому за такий крок. На Донбасі щодня нападають на українських силовиків. Українців вбивають, а президент в той час веде переговори з представниками вбивць і окупантів. І, судячи з усього, планує продовжувати режим призупинення антитерористичної операції. Хоча під час передвиборчої кампанії Порошенко патосно заявляв, що проведе її за кілька годин", – зазначив Анатолій Вітів.

Також нардеп наголосив, що, на превеликий жаль, Петро Порошенко не демонструє рішучості у захисті України і її національних інтересів: "Українське суспільство поки що не відчуває твердого наміру Президента відстоювати українські національні інтереси. Ініціативи Порошенка про одностороннє припинення вогню і початок переговорів з терористами нагадують реалізацію плану Путіна в Україні. Крім того, вони були використані Заходом як привід не вводити третю фазу санкцій проти Росії. Кількість російських бойовиків і озброєння на Сході зростає, а українські військові змушені мовчки спостерігати за цим, бо такий наказ. Можливо, недаремно серед тих, хто перебуває у складі українських батальйонів на Донбасі, поширюються настрої про те, що їх зрадили".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 6)
Наступна новина: На Євро-2016 буде ...

КОМЕНТАРІ