В України немає грошей на утримання пенсіонерів

В України немає грошей на утримання пенсіонерів

29.06.14 10:29 0 1106
Держава не може забезпечити українців нормальними пенсіями, бо пенсіонерів більше за працююче населення. Про це у інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів економіст Борис Кушнірук.

"Кажуть, що у нас люди ніби не доживають до пенсії. Це - демагогія. Чоловіки у нас доживають до 74-75 років, а жінки - до 81-82 років. Це означає, що коли жінка вийшла на пенсію, то потім вона ще 25 років живе. Жодна пенсійна система не може дозволити собі такої розкоші - утримувати людину стільки років, скільки вона пропрацювала. Тому без підвищення пенсійного віку ми не обійдемося", - розповів експерт.

Він зазначив, що пенсійний вік більшості європейців сягає 67 років.

"Пенсійна реформа, це не лише підвищення пенсійного віку. Воно розтягнуте у часі, і лише за 10 років держава відчує зміну витрат у пенсійній системі. І так ми досягнемо лише 60 років пенсійного віку для жінок. Наше населення поки не готове сприймати цю межу. А нам потрібно навіть не 60 років. У більшості країн Європи пенсійний вік сягає 67 років. Вони кожен рік збільшують пенсійний вік на три місяці. Нам потрібно усвідомити цю необхідність і рухатись у цьому напрямку. Бо наша система не може дати нормальні пенсії людям, бо їх дуже багато по відношенню до працюючого населення. Водночас, мають бути збільшені виплати цієї солідарної системи", - зауважив економіст.

gazeta.ua

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ