Житомиряни відзначили День Конституції

Житомиряни відзначили День Конституції

29.06.14 13:44 0 739
28 червня Житомирщина, як і вся держава, відзначає День Конституції – видатне державне свято в історії України. З цієї нагоди представники обласної та міської влади, духовенство, громадськість, молодь урочисто поклали квіти до меморіальної дошки Михайлу Грушевському, барельєфа В’ячеславу Чорноволу та до пам’ятників Івану Франку і Тарасу Шевченку.

«Найголовніше – не просто мати Конституцію, а забезпечити виконання всіх її статей, - наголосив під час урочистого мітингу біля пам’ятника Великому Кобзарю радник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Святослав Васильчук. – Зараз ми впевнено повертаємося у демократичний спосіб правління і організації громадянського суспільства і маємо все робити, щоб наша держава захистила себе, адже за неї віками боролися кращі сини і доньки України».

Шлях до незалежності, до великого майбуття держави завжди торується через кров і смерть героїв. Святослав Васильчук закликав шанувати українців, що боролися за волю України. Серед них і герої Небесної сотні, і воїни, що загинули, відстоюючи незалежність держави на східних рубежах.

День Конституції – це черговий привід для того, щоб довести своїм сусідам, дружнім і недружнім, що Україна – суверенна, незалежна, унітарна, соборна і демократична держава. Саме ці засади закріплені в Основному Законі - наголосив перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков.

«Українці з великим нетерпінням чекають рішень Верховної Ради і тих змін, які будуть внесені до Конституції України і дозволять по-справжньому розпочати реформи у державі. Це й децентралізація влади, й зміна системи владних повноважень, передача основних функцій в села, селища, міста, де з’являться всі можливості для вирішення важливих питань територіальних громад і людей. Але все залежить від нас з вами», - зазначив Володимир Арешонков.

Українці – великий і мудрий народ. Завдяки толерантності, взаємоповазі, злагоді у суспільстві йому вдасться досягти миру і гарного майбутнього.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Анатолій Вітів: ...

КОМЕНТАРІ