У Рівненській області для відпочиваючих у дитячих таборах села Хрінники рятувальники ДСНС провели акцію “Безпечні канікули”

У Рівненській області для відпочиваючих у дитячих таборах села Хрінники рятувальники ДСНС провели акцію “Безпечні канікули”

29.06.14 19:46 0 1209
Уже багато років поспіль на Рівненщині за ініціативи керівництва Головного управління ДСНС України у Рівненській області, під час літніх канікул практично у всіх таборах відпочинку проводиться акція «Безпечні канікули». В рамках акції рятувальники знайомлять усіх бажаючих з діяльністю пожежно-рятувальної служби, з її непростими героїчними буднями та пропагують серед дітей правила безпеки життєдіяльності.

27 червня подібне свято пройшло в селі Хрінники Демидівського району на базі санаторію «Чайка», адже навчання дітей правилам безпечної поведінки, особливо під час літніх канікул, є досить важливим, оскільки у дітлахів з’являється вдосталь вільного часу, який хотілося, щоб вони використали собі на користь.

Варто зазначити, що на відкритті акції було достатньо людно – діти різних вікових груп із декількох областей України, місцеве населення та мешканці навколишніх сіл. На мальовничому березі Хрінницького водосховища рятувальники розгорнули виставку сучасного обладнання та пожежно-рятувальної техніки, яка викликала захоплення у присутніх. Бійці ДСНС продемонстрували роботу аварійно-рятувального обладнання по розрізанню конструкцій автомобіля й гасінню умовної пожежі. Також кожен із присутніх мав змогу самотужки тримати пожежний водяний ствол та спробувати себе у ролі вогнеборця. Для цього організували «пожежні змагання». Ось тут на учасників чекали серйозні випробування, які справжнім рятувальникам доводиться долати в умовах пожежі: одягання бойового одягу на швидкість, умовне прокладання рукавної лінії для гасіння вогню та правилам виїзду пожежних автомобілів за сигналом «Тривога».

Крім того, усі присутні ознайомилися із правилами безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів, до того ж діти мали можливість потримати у руках справжні макети снарядів, гранат та мін. Підсилили враження усіх присутніх, матроси - рятувальники місцевої станції Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах. Рятувальники показали наочно порятунок людини, що тонула та надання першої долікарської допомоги, а також переконали присутніх у необхідності бути обережними та відповідально ставитися до власної безпеки під час відпочинку біля води.

Насамкінець діти мали можливість переглянути відеоролик про бойові будні рятувальників Головного управління ДСНС області.

Переможці заходу отримали подарунки, а також сфотографувалися з рятувальниками на фоні спецтехніки.

Акція як для дітей, так і для відпочиваючих району стала цікавою та пізнавальною: дітлахи утвердилися у виборі майбутньої професії.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Закарпаття: на Перечинщині ...

КОМЕНТАРІ