У Чернівецькій області операція "Мак-2014" приносить результати

У Чернівецькій області операція "Мак-2014" приносить результати

29.06.14 18:20 0 1050
Впродовж минулого тижня на території Буковини міліціонери виявили та вилучили понад 7 300 рослин снодійного маку. Як правило, власники наркопосадників відхрещуються від насаджень.

Лише у Новоселицькому районі правоохоронці вилучили більше 1730 рослин снодійного маку. Левову частку – більше півтори тисячі рослин – вирощувала в себе на городі 67-річна мешканка села Черленівка. Жінка божилася, що мак насіявся сам, а вона не стала його виполювати, бо вирішила, що згодиться у кулінарних цілях.

Усі рослини вилучені та направлені на експертизу у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України в Чернівецькій області.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

А буковинська міліція нагадує: за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку (в кількості від ста рослин) чи конопель (в кількості від десяти рослин) Законом передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Герой Небесної Сотні ...
Наступна новина: Моду на молодших чоловіків ...

КОМЕНТАРІ