В Одесі до Дня Конституції розгорнули найбільший державний прапор України

В Одесі до Дня Конституції розгорнули найбільший державний прапор України

29.06.14 19:24 0 1061
28 червня, в Одесі до Дня Конституції розгорнули найбільший синьо-жовтий стяг. Прапором повністю накрили Потьомкінські сходи.

Про це повідомили у громадській організації «Батьківщина Молода».

За словами представників організації, які привезли прапор-рекордсмен до Одеси, акція приурочена до Дня Конституції. Вона засвідчує єдність українців від Півночі до Півдня, від Заходу до Сходу.

«Ми давно хотіли привезти прапор до унікального українського міста – Одеси. Для всіх українців зараз дуже важливі такі позитивні патріотичні акції, особливо на Півдні та Сході. Адже таким чином ми ще раз засвідчуємо, що українці єдині та згуртовані навколо збереження держави, особливо у такий складний період. І Одеса підтримує нас!» – підкреслив голова «Батьківщини Молодої» Іван Крулько.

Організатори висловили сподівання, що найближчим часом прапор розгорнуть на найбільшій площі Європи – в Харкові. А останньою точкою його турне має бути Донецьк.

Цього року своє турне стяг почав зі Львова у рамках форуму молоді «Схід і Захід разом». Згодом прапор побував у Луцьку, Умані, Чернівцях, Черкасах, Миколаєві тощо.

Нагадаємо, що прапор виготовили у 2012 році до Дня незалежності. Вперше його розгорнули у Києві біля Національного університету імені Тараса Шевченка.

Прапор занесений у Книгу рекордів України як найбільший в світі український стяг. Його пропорції – 40х60 метрів, а площа – 2400 метрів квадратних.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ