Житомирщина пишається своїми героями – військовослужбовцями 95-ї аеромобільної бригади

Житомирщина пишається своїми героями – військовослужбовцями 95-ї аеромобільної бригади

30.06.14 12:33 0 1088
29 червня у 95-ій Житомирській окремій аеромобільній бригаді нагородили військовослужбовців, що захищали незалежність України на сході держави.

Відповідно до Указу Президента України №543 від 20 червня 2014 року «Про нагородження військовослужбовців за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу» орденом «За мужність» ІІІ ступеня було нагороджено

ЗАБРОЦЬКОГО Вадима Йосиповича (посмертно) – майора

ЯРОШЕНКА Сергія Григоровича (посмертно) – сержанта

КОВАЛЬЧУКА Олександра Володимировича (посмертно) – солдата

ДМІТРІЄВА Віктора Володимировича – старшину

ХОМЕНКА Павла Миколайовича - старшого сержанта

МУЛИКА Андрія Олеговича - старшого солдата.

Зі словами співчуття і вдячності за мужність, виявлену героями Житомирщини, до десантників 95-ї аеромобільної бригади, до родин загиблих воїнів звернувся голова облдержадміністрації Сидір Кізін.

«Є підрозділи, якими може пишатися вся країна. Є підрозділи, які надихають своїми подвигами тисячі інших солдат, що прийдуть на зміну Вадиму Заброцькому і нашим героям 95-ї бригади», - зазначив Сидір Кізін.

Якими б великими не були жертви - вони не даремні. Найвищі цінності – це незалежність, свобода країни, її нації. Втратити свободу, втратити незалежність, дозволити окупанту захопити свою країну - набагато більша трагедія, впевнений очільник області.

за прикладом героїв 95-ї бригади всі, як один, повинні стати на захист країни, відкинути окупантів з рідної землі.

Ще півроку тому ніхто не міг подумати, що українські офіцери і солдати отримуватимуть бойові державні нагороди за військові дії на території України. Десантники повинні, незважаючи ні на що, виконувати свій обов’язок, і вони його впевнено виконують. Однак ніхто і ніколи не буде готовий до того, щоб втрачати своїх бойових друзів, рідних та близьких. Велика подяка батькам, що виховали синів-героїв, які надихають інших йти і перемагати.

Перший командир 95-ї окремої аеромобільної бригади, голова Союзу десантників Житомирської області, учасник бойових дій в Афганістані Віктор Чабаненко висловив щире співчуття сім’ям загиблих, побажав пораненим швидшого одужання, а воїнам-десантникам - терпіння і волі у цій нелегкій боротьбі. Війну розв’язав ворог, який веде вогонь з-за спин цивільного населення, тому кожен солдат має прораховувати наслідки кожного пострілу: хто буде збитий – ворог чи мирне населення.

Ми глибоко вдячні солдатам і сержантам за те, що вони підтримують славні бойові традиції десантників, з честю виконують поставлені завдання. Слава героям!

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нетаньягу закликає ...
Наступна новина: Спадкоємців позбавила ...

КОМЕНТАРІ