У Львівській області з ініціативи свободівців Бродівська міська рада надала земельні ділянки родинам загиблих військових

У Львівській області з ініціативи свободівців Бродівська міська рада надала земельні ділянки родинам загиблих військових

01.07.14 12:17 0 839
На сесії Бродівської міської ради депутати за ініціативи секретаря ради свободівця Михайла Чунгіна проголосували за надання земельних ділянок родинам військових, які загинули від рук терористів під час антитерористичної операції, а також тим військовослужбовцям, які внаслідок поранень стали інвалідами. Цю пропозицію рада підтримала одностайно.

Водночас на цьому сесійному засіданні міський голова Анатолій Белей, всупереч регламенту міської ради, намагався "протягнути" незаконні земельні рішення. Землевпорядник міської ради за дорученням міського голови А.Белея виніс на розгляд депутатів проєкт рішення "Про дозвіл на виготовлення проектів відведення земельних ділянок для будівництва індивідуальних житлових будинків в місті Броди, в кварталі Коженівського – Полуботка (11 ділянок)". Фракція ВО "Свобода" з самого початку відстоювала позицію більшості громадян цього мікрорайону, які були категорично проти забудови заплави річки Суховілки, що може вкотре спричинити чергові масштабні підтоплення. Голова фракції ВО "Свобода" Віктор Горішній нагадав усім присутнім, що міський голова грубо порушує регламент міської ради, адже питання не було включене до порядку денного сесії; профільна комісія в міжсесійний період його не розглядала; у депутатів на руках не має проєкту рішення; не взято до уваги рішення зборів мешканців цього мікрорайону, які були категорично проти забудови заплави річки Суховілка; поза увагою залишається доручення Львівської обласної держадміністрації Бродівській міській раді призупинити розгляд будь-яких питань з освоєння території в заплаві річки Суховілки до затвердження у встановленому порядку генерального плану м. Броди.

Однак єдиною фракцією, яка не голосувала за це нелегітимне рішення була фракція ВО "Свобода". Усі решта – "Батьківщина", Народний Рух України, колишні "регіонали", Партія "Реформи і порядок" та "Наша Україна" підтримали ініціативу міського голови А.Белея. Свободівці пообіцяли оскаржити рішення в прокуратурі.

На цьому ж засіданні голова фракції ВО "Свобода" Віктор Горішній зачитав депутатський запит щодо встановлення в житловому кварталі Малі Фільварки по вул.Головацького дорожніх знаків "Обмеження швидкості 20 км/год" та "Рух вантажних автомобілів заборонено", оскільки дорожнє покриття в житловій зоні не призначене для інтенсивного та надшвидкого руху автомобілів. Свободівець Роман Яремович зачитав звернення до голови ВРУ та голів депутатських фракцій щодо прийняття на черговому пленарному засіданні ВРУ "Закону про люстрацію". Запит та звернення підтримали більшість депутатів.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У центральній синагозі ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ