У Львівській області свободівці привезли військовим, які беруть участь в АТО, 5 тонн продуктів та 20 тонн мінеральної води

У Львівській області свободівці привезли військовим, які беруть участь в АТО, 5 тонн продуктів та 20 тонн мінеральної води

01.07.14 09:47 0 1191
Голова Львівської облдержадміністрації свободівка Ірина Сех та народні депутати України від ВО "Свобода" Олег Панькевич та Олег Осуховський, а також заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук відвідали українських військових у Дніпропетровську та в Запорізькій області. Вони привезли бійцям понад 5 тонн продуктів і засобів гігієни, 20 тонн мінеральної води та деяке технічне обладнання.

У Дніпропетровську свободівці зустрілися із льотчиками, зокрема вертолітниками 16-ї окремої бригади армійської авіації, яка дислокується в Бродах. На зібранні були присутні, окрім військових, місцеві жителі, які, за словами льотчиків, їх дуже підтримують.

Ірина Сех, виступаючи перед зібранням, передала вітання воякам із Львівщини. "Ми дуже переймаємося вашою долею. У кожному домі моляться, щоби ви повернулися живими й здоровими. І водночас ми дуже пишаємося вами – мужніми воїнами, які, ризикуючи життям, захищають нас від агресора. При нагоді я хочу подякувати дніпропетровцям за те, що ставляться до наших хлопців, як до своїх синів, підтримують, допомагають їм. Це свідчення того, що українці – єдині, що всі ми прагнемо якнайшвидшої перемоги над ворогом та гідного життя на своїй землі", – зазначила Ірина Сех.

У частині, яка зазнала великих людських втрат – за час АТО загинуло восьмеро льотчиків, боронять державу свободівці капітан Андрій Труфанов та депутат Бродівської міської ради капітан Олег Челяда. На їхнє замовлення, окрім продуктів та інших необхідних речей, привезли державні прапори та вишивані рушники, яким вояки дуже раділи. Отець-капелан Богдан Вихор роздав воякам вервечки та образки.

Далі свободівці вирушили в Запорізьку область, в розташування 30-ої механізованої бригади, що з Новограда-Волинського. До народних депутатів приєднався голова Херсонської обласної організації ВО "Свобода" Олег Гаврилко. Разом із Олегом Панькевичем вони неодноразово відвідували цю частину. Окрім продуктів, привезли воякам 20-тонну фуру мінеральної води, якій тут дуже зраділи, бо питна вода в тій місцевості дуже поганої якості.

"У розмові командири зазначають, що у воїнів високий бойовий дух, вони не розуміють мети так званого перемир'я і прагнуть якнайшвидше покінчити з ворогом. Водночас багато запитань до вищого військового керівництва. І навіть не стільки щодо забезпечення армії, як стосовно їхньої професійності під час проведення антитерористичної операції. Коли ми запитували вояків про їхні потреби – вони просили насамперед подбати про поранених та родини загиблих", – зазначив Олег Панькевич.

Народні депутати висловлюють вдячність підприємствам та організаціям, які долучилися до збору гуманітарного вантажу для військових-учасників АТО.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Бойовики-суніти несуть ...

КОМЕНТАРІ