Сьогодні архітектори України відзначають професійне свято

Сьогодні архітектори України відзначають професійне свято

02.07.14 10:58 0 1171
Щороку 1 липня відзначають День архітектури України, який прийнято вважати професійним днем архітекторів країни.

Свято встановлено в Україні «на підтримку ініціативи архітекторів та містобудівників, їх творчих спілок, працівників проектних організацій і місцевих органів містобудування та архітектури» згідно з Указом Президента України «Про День архітектури України» від 17 червня 1995 року.

Архітектура України багатолика, вона, як кажуть, «озвучена дзвонами». Найбільш знаковим для країни було храмове будівництво, яке сягає своїм корінням у часи літописів і Київської Русі. У ті часи українське зодчество (мистецтво споруджувати кам’яні будівлі – ред.) мало своє оригінальне обличчя, яке відбивало багато воєн, духовне зростання і державні злети. Ці цінності досі оспівуються в День архітектури України, оскільки побудовані сотні років тому будівлі стали втіленням всієї української архітектури.

Якихось значущих заходів у День архітектури України не проводиться. Це свято прийнято вважати професійним днем архітекторів країни. Усі архітектори традиційно отримують поздоровлення з цим свят від перших осіб країни, повідомляє beyond.

Зокрема, цьогоріч архітекторів привітав віце-прем’єр-міністра України Володимир Гройсман.

«Архітектор – особлива професія. Ви творите світ, у якому ми живемо – світ наших міст, селищ, сіл, пристосовуючи його до наших потреб і наповнюючи його красою. Недаремно кажуть, що архітектура – це музика, яка застигла в камені», – йдеться у вітанні, розміщеному на сайті Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Гройсман побажав архітекторам творчої наснаги і запевнив, що зробить усе від нього залежне, щоб усунути перешкоди для успішної реалізації нових проектів завдяки дерегуляції в сфері архітектури і будівництва.

Архітекторів також привітав голова Верховної Ради України Олександр Турчинов. Він зазначив, що «вітчизняною архітектурною школою виплекано когорту справжніх митців, створено багаті традиції, які підтримують і розвивають нові покоління українських зодчих».

«Завдяки вашому творчому натхненню, пошуку і фантазії постають яскраві зразки архітектури. У наших містах, селищах і селах з’являються сучасні, комфортні й затишні оселі, соціально-культурні заклади, бізнесові центри, зачаровують красою відреставровані пам’ятки давнини.

Уклінна подяка творцям і майстрам цієї древньої і благородної професії, усім, хто змінює наше життя, роблячи його зручнішим та багатшим на позитивні емоції», – йдеться у вітанні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Жіноча збірна команда ...
Наступна новина: Як у Рівному відзначили ...

КОМЕНТАРІ