Закарпатська область: підбито підсумки оперативно-рятувальної діяльності за червень

Закарпатська область: підбито підсумки оперативно-рятувальної діяльності за червень

02.07.14 10:16 0 771
1 липня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області відбулась оперативна нарада по підведенню підсумків роботи оперативно-рятувальної служби за червень. В ході наради керівництвом Управління розглядалися питання щодо стану оперативної готовності та реагування на надзвичайні ситуації, наглядово-профілактичної діяльності та організації заходів цивільного захисту, стану виконавчої дисципліни та дотримання законів України. Окрім підведення підсумків за минулий місяць, було визначено й пріоритети на майбутнє.

Під час своїх доповідей заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, доповіли, що впродовж червня, на щастя, не сталося жодної надзвичайної ситуації.

Однак, ситуація з пожежами складається дещо інакше. Так, з початку року (станом на 01 липня) в області виникло 794 пожежі, у той час як за аналогічний період 2013 року було зареєстровано лише 539. Таке збільшення зумовлено пожежами, що виникали в екосистемах краю, зокрема, загораннями сухої трави та сміття. Хоча, весняно-польові роботи в області вже скінчились, суха рослинність продовжує горіти, незважаючи на численні звернення екологів та рятувальників області. У 90 відсотках таких пожеж причиною є людський фактор. Нехтуючи правилами пожежної безпеки, люди безоглядно продовжують спалювати суху траву та сміття на власних присадибних ділянках, а то й просто необережно поводяться з вогнем, що в подальшому призводить до пожеж. З початку року таких пожеж зафіксовано вже понад 300.

Разом з тим, силами пожежно-рятувальних підрозділів було врятовано 50 осіб. На жаль, 9 чоловік (проти 19 за минулий рік) загинуло внаслідок пожеж, ще 8 (проти 13 у 2013) - травмовано.

Підсумовуючи нараду начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей зазначив, що зараз особливої уваги потребує питання надання допомоги вимушеним переселенцям зі сходу України та налагодженню ефективної співпраці з органами місцевої влади у даному напрямку. Окрім цього, Мирослав Щербей звернув увагу й на профілактику небезпек літнього періоду, зокрема: попередження загибелі людей на водних об’єктах, небезпеку пожеж у лісових масивах області та безпечного поводження під час виявлення вибухонебезпечних предметів.

Насамкінець, Мирослав Щербей зазначив, що пожежно-рятувальні підрозділи мають забезпечити реагування на будь-які надзвичайні ситуації, що можуть трапитися під час літнього періоду. Тож жоден дзвінок за номером «101» не повинен залишитися без уваги з боку оперативно-рятувальної служби, яка за багато років існування вже здобула право називатися народною службою порятунку.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Страсбурзький суд ...
Наступна новина: Правоохоронці Львівщини ...

КОМЕНТАРІ