Синоптики прогнозують в Україні помірний температурний режим

Синоптики прогнозують в Україні помірний температурний режим

02.07.14 14:39 0 776
Помірний температурний режим з невеликими опадами на початку поточного тижня прогнозує Український гідрометцентр. Про це повідомив під час брифінгу 1 липня головний синоптик України Микола Кульбіда.

« зона опадів перемістилася на західну Україну, де дощі триватимуть протягом дня. Поступово вона рухатиметься на схід. крім західних регіонів, вона охопить також Житомирську та Вінницьку області. Причому в Карпатському регіоні подекуди пройдуть сильні зливи зі шквалистим посиленням вітру. Протягом 2 липня зона опадів розповсюдиться на центральні та північні області, а вдень зміститься на північний схід. У денні години в більшості регіонів опади припиняться», – розповів Микола Кульбіда.

Також він наголосив, що температура повітря дещо знизиться. 1 липня вона становитиме +27…+32 °С, у той час як у західних областях стовпчики термометрів досягають +15…+20 °С. 2 липня у більшості регіонів вона опуститься до +21…+26 °С. Такий температурний режим буде утримуватися й 3-4 липня на всій території, крім півдня та південного сходу. Опадів буде мало. А 5 липня температура в Україні знову почне зростати. 5-7 липня знову потеплішає – до +27…+32 °С.

Директор гідрометцентру підкреслив, що у зв’язку з дощами, які спостерігалися на території України упродовж минулого тижня, показник пожежної небезпеки знизився, проте, починаючи з 28 червня, він знову підвищився у більшості регіонів до ІІІ-ІV класу.

Зі свого боку, начальник відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Олександр Сіньков розповів, що протягом минулого тижня підрозділи ДСНС України забезпечили реагування на всі надзвичайні ситуації та події. Він наголосив, що за тиждень сталася 1 надзвичайна ситуація об’єктового рівня.

Вогнеборці ліквідували за тиждень 1 тис. 124 пожежі, врятувавши на них 26 осіб. Піротехнічні підрозділи здійснили 125 виїздів, у ході яких вилучили та знищили 2 тис. 14 вибухонебезпечних предметів, з них – 14 авіаційних бомб часів минулих війн.

На водних об’єктах загинуло 27 осіб.

Також він зауважив, що у День Конституції у посиленому режимі чергування перебували близько 8 тис. чоловік особового складу та понад 2 тис. од. спеціальної техніки ДСНС України. У повній готовності на випадок ускладнення оперативної обстановки утримувався резерв сил для забезпечення реагування. Це близько 10,5 тис. чоловік особового складу та близько 2 тис. од. одиниць спеціальної техніки.

АУДІОЗАПИС БРИФІНГУ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 23-25 вересня 2014 року в ...

КОМЕНТАРІ