Буковина: понад 25 тисяч людей перемістилися з районів проведення АТО і розселені в інших областях

Буковина: понад 25 тисяч людей перемістилися з районів проведення АТО і розселені в інших областях

02.07.14 11:18 0 775
Міжвідомчий координаційний штаб забезпечив переміщення понад 25 тисячі громадян із районів проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, їхнє розміщення в інших областях та вирішення соціально-побутових питань. Організацію роботи регіональних штабів у територіальних підрозділах ДСНС України та проблеми, які виникають під час допомоги переселенцям, обговорили під час відеоконференції Голова ДСНС України Сергій Бочковський, керівники територіальних підрозділів Служби, представники органів місцевої влади і громадських організацій.

Під час наради керівники територіальних підрозділів ДСНС України відзвітували про кількість громадян, які переміщуються з районів проведення АТО до інших регіонів, організацію їхнього переміщення, рівень соціального забезпечення цих громадян та про подальші механізми надання допомоги у місцях тимчасового проживання. Як один із останніх прикладів допомоги у переміщенні, начальник Головного управління ДСНС України в Луганській області Олександр Дробот повідомив про звернення до рятувальників керівництва місцевої мережі супермаркетів з проханням вивезти дітей співробітників за межі області. 28 червня автобус із 31 дитиною та чотирма дорослими у супроводі рятувальників виїхали до Харківської області.

Голова ДСНС України Сергій Бочковський наголосив на організації максимально продуктивної роботи для надання допомоги вимушеним переселенцям, налагодженні ефективної співпраці з органами місцевими влади та волонтерськими організаціями. «Ми повинні системно відпрацювати та скоординувати роботу регіональних штабів таким чином, аби виконати на високому рівні всі ті завдання, які були поставлені Урядом та Президентом України стосовно діяльності Міжвідомчого координаційного штабу», – підкреслив Сергій Бочковський.

Нагадаємо, в кожній області створені регіональні штаби для організації допомоги громадянам в переміщенні з районів проведення АТО, поселенні та соціальному забезпеченню.

Також громадяни можуть телефонувати на Урядову «гарячу лінію» за телефоном 0 800 507 309.

Крім того, для координації роботи волонтерські та громадські організації можуть телефонувати в оперативну групу Міжвідомчого координаційного штабу в ДСНС України за номером +38(044) 247-30-02.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Яблунецькому перевалі ...

КОМЕНТАРІ