Юрій Михальчишин: "Вибори за пропорційною системою з відкритими списками дадуть Україні справжній законодавчий орган, а не закритий політичний клуб"

Юрій Михальчишин: "Вибори за пропорційною системою з відкритими списками дадуть Україні справжній законодавчий орган, а не закритий політичний клуб"

02.07.14 11:09 0 795
"Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" послідовно та чітко вимагає перезавантаження всієї системи влади в країні за допомогою проведення дострокових виборів до парламенту. Для цього ми категорично наполягаємо на ухваленні нового виборчого закону, проєкт якого вже зареєстрували Юрій Сиротюк, Руслан Кошулинський, співавтором якого також виступаю і я. Для нас є неприйнятною ідея реанімувати і провесті своєрідний евроремонт чинного закону, написаного ще за часів режиму Януковича через запровадження норми про легалізацію політичних блоків". Про це 1 липня 2014 року під час брифінгу в парламенті заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин.

Свободівець підкреслив, що на думку фракції націоналістів, ідея легалізувати політичні блоки узаконить політичну корупцію, партійне кріпацтво й домінування великого капіталу, що суперечить національним інтересам та йде врозріз із цінностями Майдану.

"Наша фракція наполягає на негайному розгляді зокрема і нашого законопроєкту про вибори народних депутатів, який передбачає запровадження тривідсоткового бар'єру, скорочення кількості народних депутатів до 300, проведення виборів за пропорційною системою із відкритими списками у тридцяти округах. Це практика европейських країн, яка безпосередньо дозволяє впливати виборцям на преференційне розміщення депутатів у парламенті згідно з реальною підтримкою їх та авторитетом. "Свобода" вважає, що лише такий закон дозволить ефективно провесті процес перезавантаження влади, виконати вимоги Майдану та дати Україні нарешті справжній законодавчий орган, а не закритий політичний клуб за інтересами", – зазначив Юрій Михальчишин.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ