Страсбурзький суд підтвердив заборону на носіння нікабу у Франції

Страсбурзький суд підтвердив заборону на носіння нікабу у Франції

02.07.14 10:12 0 794
Європейський суд з прав людини залишив у силі заборону на носіння мусульманками у Франції головного убору – нікабу, що закриває обличчя. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Чинну з 2011 року заборону намагалася оскаржити в суді у Страсбурзі одна з француженок, яка вважає закон образливим і таким, що порушує релігійні свободи. 24-річна жінка, яка подала позов, є випускницею одного з університетів, вона просила не називати її ім’я.

Жінка заявила, що при необхідності готова відкривати обличчя, зокрема, під час перевірок служб безпеки. Такі перевірки прихильники заборони використовували як один з головних аргументів на користь ухвалення закону. За його порушення у Франції передбачений штраф розміром до 150 євро.

Слідом за Францією подібні заходи були запроваджені в Бельгії та Швейцарії. Можливість заборони обговорює влада низки районів Італії, а також Нідерландів.

Французький закон стосується не тільки мусульманок і забороняє всім приховувати обличчя в громадських місцях будь-яким способом, наприклад, маскою чи мотоциклетним шоломом. Винятки передбачають, наприклад, безпосередньо водіння мотоцикла в шоломі, захист обличчя при роботі з міркувань техніки безпеки чи носіння масок під час карнавалів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ