Уряд планує скоротити енергоємні галузі – Максюта

Уряд планує скоротити енергоємні галузі – Максюта

02.07.14 11:56 0 837
Кабінет міністрів планує скоротити частку енергоємних галузей в українській України і зробити країну світовим постачальником продовольства. Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Анатолій Максюта. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«У довгостроковій перспективі уряд планує змінити структуру української економіки, зменшивши питому вагу енергоємних галузей», – цитує Максюту прес-служба Мінекономіки.

За його словами, перспективними для України є сільське господарство, харчова промисловість, машинобудування, авіа- та суднобудування.

Одним із пріоритетів уряду Максюта назвав розвиток інфраструктури, в першу чергу агропромислового комплексу, зокрема логістики та експорту сільськогосподарської продукції, будівництва доріг і транспортних комунікацій.

За словами Анатолія Максюти, уряд працює над скороченням споживання газу і пошуком альтернативних джерел його постачання.

Вранці 16 червня «Газпром» скоротив до нуля постачання газу для України, залишивши тільки обсяги прокачування для європейських споживачів. Цьому передували двомісячні переговори «Нафтогазу України» і «Газпрому» за участю Єврокомісії. Проте газові переговори не привели сторін до конструктивного рішення.

Україна і Росія подали позови до Стокгольмського арбітражу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Попередження про сильні ...

КОМЕНТАРІ