В обласному управлінні міліції обговорили механізми контролю громадськості та проведення люстрації в системі ОВС Львівщини

В обласному управлінні міліції обговорили механізми контролю громадськості та проведення люстрації в системі ОВС Львівщини

02.07.14 09:33 0 1123
В Головному управлінні МВС України у Львівській області відбулося засідання круглого столу за участі керівництва обласної міліції, представників «Правого сектору» та Консультативної ради громадських фахівців при прокуратурі Львівської області на порядок якого виносилось кілька важливих питань, основне серед яких - обговорення механізмів контролю громадськості та проведення люстрації в системі органів внутрішніх справ області.

1 липня, начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія зустрівся з представниками «Правого сектору» та Консультативної ради громадських фахівців при прокуратурі Львівської області.

Під час засідання представники громадських організацій висловили свою позицію, щодо призначень у силових структурах області. Зокрема, наголошувалося на тому, що кадрові призначення, які відбуваються у силових структурах, повинні відбуватися без втручання громадян, адже за кожне призначення має нести відповідальність керівник. На думку громадських активістів люстраційний процес мав би складатися з двох позицій: довідки з управління внутрішньої безпеки із зазначенням характеристики роботи на займаних посадах та довідка з Міндоходів про доходи кандидата на посаду та членів його родини.

«Люстраційні процеси зараз завдають шкоди більше аніж користі. Прикриваючись громадською організацією можна „протягнути” будь-яку одіозну особу на посаду. Хотілось би, щоб керівництво все ж брало відповідальність за призначення кадрів на себе. Громадськість повинна бути поінформована, вона має висловити свою позицію, але це не має бути визначальним», - зазначив член Політради «Правого сектора» Віталій Сергатюк.

Зокрема, активіст подав пропозицію налагодити постійно діючий контакт обміном інформації, який би дозволив тісніше співпрацювати і вирішувати разом різні питання.

«Ми готові взяти участь у роботі Громадської ради, ми хочемо налагодити постійно діючий контакт обміном інформацією, щоб і ми могли інформувати міліцію Львівщини про ті чи інші події, а не виходити із зауваженнями на пікет. Ми не хочемо протестувати, палити шини без зайвої для цього потреби», - додав Віталій Сергатюк.

У свою чергу Дмитро Загарія зазначив, що він налаштований на конструктивну співпрацю з активістами та громадськими об’єднаннями і завжди готовий врахувати думку громадськості.

«Ми будемо прислухатися до вашої думки. Можливо, у вас інформації буде більше ніж в деяких наших оперативних службах, оскільки ви безпосередньо є біля першоджерел. Ви надавайте інформацію, а я, у свою чергу, забезпечу контроль за її перевіркою та результатами виконання», - зазначив Дмитро Загарія.

На завершення засідання Віталій Сергатюк закликав керівництво обласної міліції «вести самостійну політику, щоб люди бачили вашу активну позицію».

«Ми налагодимо конструктивну співпрацю і громада відчує, що є погоджений з громадою достойний керівник, а керівник відчує, що він може опиратися на громаду», - додав Віталій Сергатюк.

Участь в засіданні круглого столу також взяли перший заступник начальника ГУМВС України у Львівській області – начальник слідчого управління полковник міліції Сергій Вучкан, заступник начальника ГУМВС України у Львівській області – начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Сергій Маруняк та заступник начальника ГУМВС – начальник кримінальної міліції полковник міліції Руслан Домніцак, яких очільник міліції Львівщини зобов’язав співпрацювати з громадськими активістами з метою більш тісної та оперативної взаємодії, обміну інформацією та узгодженні кадрових призначень в підрозділах міліції області.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відновлення роботи ...
Наступна новина: В Рівному КАТП-1728 ...

КОМЕНТАРІ