На Львівщині тривають оперативно-профілактичні заходи "Мак-2014"

На Львівщині тривають оперативно-профілактичні заходи "Мак-2014"

02.07.14 08:58 0 1086
Під час якої правоохоронці виявляють та знищують нелегальні плантації снотворного маку і конопель та виявляють канали надходження наркотиків до жителів області.

Починаючи з 20 травня до кінця вересня 2014 року на території України проводиться оперативно-профілактичне відпрацювання «Мак-2014», яке спрямоване на виявлення незаконних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження цих рослин у незаконний обіг та притягнення винних до відповідальності.

Правоохоронці роз’яснюють населенню чинне законодавство, яке забороняє посіви снотворного маку та конопель. Перевіряються особи, які раніше притягалися до кримінальної відповідальності за виготовлення чи розповсюдження наркотиків.

За незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до 10 рослин на господаря накладається адміністративний штраф від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У разі, коли виявлено незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку у кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин – господаря буде покарано відповідно Кримінального кодексу України штрафом у розмірі від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештовано на строк до шести місяців, або покарано у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

За незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості 500 і більше рослин чи конопель у кількості 50 і більше рослин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

За невжиття землекористувачем або землевласником на закріплених за ними ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку карається згідно ст. 106-1 (невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки) КУпАП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від 30 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами УБНОН ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині додаткову ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ