Начальник слідчого управління УМВС України в Тернопільській області Олександр Богомол: "Працюємо за принципом - не кількість, а якість"

Начальник слідчого управління УМВС України в Тернопільській області Олександр Богомол: "Працюємо за принципом - не кількість, а якість"

02.07.14 13:34 0 1238
Робота слідчого – специфічна. Вона вимагає точності та скрупульозності. Бо ж за кожним кримінальним провадженням, яке розслідують слідчі – людські долі. Так характеризує професію, якою займається з першого дня служби в ОВС, перший заступник начальника-начальник слідчого управління УМВС України в Тернопільській області Олександр Богомол.

- Олександре Миколайовичу, якими професійними та особистими талантами, на Вашу думку, має бути наділена людина, котра обирає професію слідчого?

- Насамперед, людина має бути всесторонньо розвинена і освічена. Адже професія слідчого вимагає обізнаності у всіх сферах людського життя. Це має бути і вмілий аналітик з розвиненим логічним мисленням, і хороший психолог, і, найважливіше – досвідчений юрист.

Щодо людських якостей, то тут важливі виваженість, тактовність, порядність комунікабельність і , звичайно, працелюбність. Бо просто обіймати посаду в слідстві і бездіяти – так не буває. До цієї професії ще потрібен хист. Тут актуальний фразеологізм, що слідчими не тільки стають, а й народжуються.

- Мабуть, уже традиційне запитання: що зроблено слідчими підрозділами за останні півроку?

- Плану в нас немає. Все залежить від росту злочинності в області. Працюємо за принципом – не кількість, а якість. Цьогоріч не залишилась без уваги слідства практично жодна кримінальна подія, яка набула суспільного резонансну. Майже у всіх таких кримінальних провадженнях встановлені винні особи. Із резонансних злочинів залишилися нерозкритими лише кілька, над ними зараз посилено працюємо.

- З якими труднощами слідчі найчастіше стикаються у своїй роботі?

- Одна із основних проблем - нерозуміння зі сторони громадськості потреби розкриття злочинів, особливо тяжких. Маю на увазі, небажання свідків і очевидців подій надавати допомогу органам досудового розслідування. Важливо, аби громадяни зрозуміли, що співпраця з правоохоронцями дозволить оперативно розкрити злочин, встановити істину та з’ясувати усі обставини.

Останнім часом помітив зміну в ставленні активістів, представників різних громадських організацій до правоохоронців. Після Революції Гідності вони охоче допомагають працівникам міліції у розкритті злочинів, особливо економічного спрямування. Повідомляють про факти отримання неправомірної вигоди, незаконні оборудки, підпільні гральні заклади та злочини у сфері надрокористування. За це ми їм вдячні.

- слідство відзначає своє професійне свято. Отож, що Ви побажаєте своїм колегам у день служби.

- Гадаю, що кожен, хто прийшов в слідчий підрозділ, прийшов туди за покликанням серця. Тому, щоб ніколи не було розчарування в обраній професії. Щоб робота приносила задоволення. Ще зичу терпіння, професіоналізму і щоденної роботи над самовдосконаленням.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: В Рівному якщо не ми, то ...

КОМЕНТАРІ