Ужгородські слідчі святкують своє професійне свято

Ужгородські слідчі святкують своє професійне свято

02.07.14 08:52 0 1063
Виповнюється 51 рік від часу створення в органах внутрішніх справ України слідчого апарату

Усі ці роки слідчі системи МВС в межах наданих їм процесуальних повноважень не тільки ефективно забезпечують найважливішу функцію боротьби зі злочинністю – розслідування злочинів, але й повно і об’єктивно досліджують їх обставини. Саме від результатів діяльності слідчих багато в чому залежить кінцевий результат роботи правоохоронних органів.

У слідчому відділі Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області працюють висококваліфіковані працівники, справжні знавці своєї справи. Вони не тільки теоретично та практично підготовлені, але й вміють професійно, грамотно діяти та реагувати в нестандартних ситуаціях. У його складі діють два спеціальні підрозділи: по розслідуванню загальнокримінальних злочинів та дорожньо-транспортних пригод, а також по розслідуванню економічних злочинів.

-- Нині слідчі у тісній взаємодії з працівниками оперативних та інших служб органів внутрішніх справ створили та налагодили чітку систему реагування на заяви і повідомлення про злочини, -- говорить перший заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції підполковник Анатолій ШКИРТА. – Вони беруть безпосередню участь у розкритті злочинів, починаючи з огляду місць подій, аж до завершення слідства і прийняття рішень про притягнення винних до встановленої законом відповідальності. Слідчі вживають також заходів щодо забезпечення відшкодування матеріальних збитків, завданих злочинами.

-- У зв’язку з вступом в дію нового Кримінально-процесуального Кодексу України, зараз як ніколи, на слідчого покладена велика відповідальність, а також розширено коло його повноважень. В середньому навантаження на одного слідчого становить 44 кримінальних проваджень. І це не дивно, адже до підслідності слідчих органів внутрішніх справ віднесено майже 96% злочинів по яких передбачено ведення досудових розслідувань, -- говорить перший заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції підполковник Анатолій ШКИРТА. – Тому й чисельність слідчої системи ОВС є набагато більшою в порівнянні з іншими правоохоронними органами.

Зараз слідчий підрозділ Ужгородського МВ УМВС є одним з найбільших у закарпатській міліції. Тут працюють 32 слідчих, серед яких 15 представниць прекрасної статі.

-- З початку року ужгородськими слідчими внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань 1420 заяв про вчинене кримінальне правопорушення (або таке, що готується). Такий результат є наслідком кропіткої праці, адже за цей час нашим слідчим довелося «поспілкуватися» майже з 7000 людьми, -- закінчує розмову Анатолій ШКИРТА. – А тому з нагоди професійного свята від імені керівництва та особового складу Ужгородського МВ УМВС вітаю всіх працівників і ветеранів слідства органів внутрішніх справ Закарпаття з професійним святом і бажаю міцного здоров’я, творчої наснаги, успіхів у роботі на благо нашого краю. Хай завжди Вас оточує людська повага та буде прихильною до Вас людська доля. Найкращі побажання Вашим близьким та рідним, які поділяють труднощі Вашого напруженого буття.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: у ...
Наступна новина: На Львівщині додаткову ...

КОМЕНТАРІ