Порушення правил паркування лишається найболючішою проблемою для мешканців обласного центру Закарпаття

Порушення правил паркування лишається найболючішою проблемою для мешканців обласного центру Закарпаття

02.07.14 17:17 0 782
Нещодавно, працівники ДАІ, громадські активісти та журналісти провели вже далеко не перший рейд вулицями Ужгорода на предмет правильного паркування водіїв.

Після зустрічі громадськості з керівником Державтоінспекції міста Ужгород підполковником міліції Олексієм Співаком та з керівником регіонального представництва партії "УДАР" - депутатом Ужгородської міської ради Ростиславом Булановим. Одним з "болючих" питань виявилось нехтування учасниками дорожнього руху вимог ПДР в частині порушень правил зупинки та стоянки.

Нещодавно, працівники ДАІ, громадські активісти та журналісти провели вже далеко не перший рейд вулицями Ужгорода на предмет правильного паркування водіїв.

Першим порушникам виявилися водії, які припарковували автівки біля пішохідних переходів, а то й взагалі прямісінько на "зебрах". Олексій Співак вкотре наголосив: «Згідно ПДР транспортні засоби можна ставити уздовж краю проїзджої частини за 10 м від них з обох боків. Інспектори залишали на лобовому склі повідомлення з проханням з'явитися в ДАІ для подальшого складання протоколу. Активісти ж в свою чергу вкладали за двірники пам'ятку-застереження з проханням паркуватися "по-людськи".

Тим водіям, які не з’явились біля власної автівки, інспектори виписували штраф. Звісно, що не всі водії з розуміння сприйняли подібну ініціативу громадськості: багато з них скаржилися на відсутність у місті місць для паркування, як таких. Мовляв, саме через це вони майже вимушено порушують ПДР. Один з таких порушників навіть намагався втікти від працівників ДАІ, однак … Натомість у пішоходів акція викликала позитивну реакцію, адже подекуди люди просто не мають змоги перейти дорогу у встановленому місці. Також фіксували порушників, які паркуються впритул до автобусних зупинок, на перехрестях ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзжої частини.

Загалом, за кілька годин роботи, працівники ДАІ спільно з активістами проінспектували площу Петефі, Поштову, Народну, Дружби Народів, Корятовича, вулиці Льва Толстого і Довженка.

У результаті за кілька годин зафіксувано близько 60 випадків порушень ПДР. За словами одного з ініціаторів акції, депутата Ужгородської міської ради Ростислава Буланова, метою акції було не покарання ужгородських водіїв, а стимулювання їх дотримуватися водійської культури. "Залишаючи машини в непередбачуваних для цього місцях, вони спричиняють аварійно-небезпечні ситуації", − зауважив депутат. На мою думку, починати треба з культури водіїв. Яскравий приклад є площа Петефі, де нещодавно з'явилася чітка розмітка місць для паркування, однак водії все одно лишають автівки, де їм заманеться, порушуючи всі правила", - зазначив Буланов.

"Звичайно, ця проблема потребує комплексного вирішення. ДАІ не завжди в змозі забезпечити порядок з парковками в місті, адже на це явище впливає чимало факторів. Тому, ми завжди підтримуватимемо усі ініціативи громадськості з урегулювання цієї проблеми", - повідомив начальник Державтоінспекції Ужгорода Олексій Співак.

"Запрошуємо активістів стати волонтерами акції і почати виходити у соцмережах, роблячи конкретні дії для покращення життя в місті", - підсумували ініціатори акції.

УДАІ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Слідчих буковинської ...
Наступна новина: У Волинській області у ДТП ...

КОМЕНТАРІ