Берегівська "Свобода" зафіксувала факт здирництва на трасі Київ-Чоп з боку транспортної інспекції Закарпаття щодо російських далекобійників

Берегівська "Свобода" зафіксувала факт здирництва на трасі Київ-Чоп з боку транспортної інспекції Закарпаття щодо російських далекобійників

02.07.14 15:25 0 778
Минулого тижня на трасі Київ-Чоп в районі санаторію "Карпати" закарпатці спостерігали чергу з фур в обидва боки. Майже всі автівки були з російськими реєстраційними номерами. З водіїв вантажівок транспортна інспекція Закарпаття організувала "стрижку купонів", мовляв, "за Путіна треба башляти", чим компрометували Українську державу. Про це 30 червня 2014 року повідомив помічник-консультант народного депутата України Едуарда Леонова, голова Берегівської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Василь Вовкунович.

Як розповів націоналіст, шестеро череватих чоловічків, виставивши мобільний ваговий пост, займалися відвертим неприхованим рекетом. "Перейнявши функції ДАІ та встановивши ваги, які не відповідають ні технічним параметрам, ні погодним умовам, зловмисники повдягали якісь жилетки і декілька днів хазяйнували на трасі. Ганебно використовуючи напружені відносини між державами, ділки займалися поборами з російських далекобійників, розводячи їх на різні суми, та складали акти, які відмовлялися видавати водіям. Особливо норовливих далекобійників, які не піддавалися вимогам, залякували", – розповів Василь Вовкунович.

Фури переважно були з Брянської області. А деякі з водіїв є громадянами України. Один із них і підняв громадськість на захист своїх колег. Відео: https://www.youtube.com/watch?v=6mdooU1RA-k, https://www.youtube.com/watch?v=Zx7Z_Ll1wzs.

По приїзду Дорожнього контролю зловмисники втекли, а водії висловили своє обурення і погрожували страйком, щоб привернути увагу ЗМІ. Один із водіїв звернувся в міліцію із заявою про правопорушення, яке було задокументовано оперативною групою Мукачівського РВ УМВС України.

За фактом здирництва Транспортної інспекції області до народного депутата фракції ВО "Свобода" Андрія Тягнибока, члена комітету Верховної Ради України з питань транспорту і зв?язку, направлено звернення щодо доцільності існування у такої державної інституції, особливо у такому вигляді. Адже нещодавно, спекулюючи "дозволами" на виїзд, її працівники ледь не спровокували бунт далекобійників на Чопському терміналі. Також виникає питання щодо доцільності встановлення мобільної ваги, коли неподалік, зокрема в Чопі та Ужгороді, діють стаціонарні сертифіковані ваги.

"Такі дії інспекторів шкодять нашій державі, забезпечуючи багатоходову комбінацію з розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Якщо Транспортна інспекція Закарпаття хоче допомогти державі, то варто зайнятися безпекою наземного транспорту в Луганську, де на каміонах ввозять танки з Росії", – зазначив свободівець Василь Вовкунович.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ