На Яблунецькому перевалі встановили найбільший в області герб України

На Яблунецькому перевалі встановили найбільший в області герб України

02.07.14 11:21 0 791
28 червня 2014 року Рахівська районна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" на чолі з Миколою Косівським взяла участь у патріотичній акції з нагоди Дня Конституції України – відкритті найбільшого в Закарпатті дерев'яного тризуба на Яблунецькому перевалі.

До встановлення герба долучилися прихильники ВО "Свобода" з села Лазещина Михайло Куриляк, Юрій Вербищук та Ярослав Кувік. У цей важливий для всієї України день патріоти по обидва боки Карпат, виготовивши тризуб – символ нашої держави – засвідчили непохитне бажання жити в єдиній, великій, суверенній, неподільній Україні. Головною метою акції було піднесення патріотичного духу українців на найвищому перевалі України – 931 метр над рівнем моря.

"Яблуницький перевал упродовж багатьох століть є символом боротьби українців за свою правічну землю. Саме тут перепоховано воїнів Карпатської Січі, які 1939 року боролися за незалежність молодої держави – Карпатської України. В лісах навколо ще і тепер можна побачити величезну кількість ровів та окопів, які не дають нам забути героїчну історію наших дідів-прадідів, що віддали життя за нашу державу. Цей великий герб став прикладом вічної боротьби за рідну землю, бо тільки в боротьбі плекається нація. в цей непростий для держави час війни із загарбниками ми як нащадки славних героїв тільки в боротьбі, зі зброєю в руках, можемо захистити рідну землю", – підкреслив Микола Косівський.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковина: понад 25 тисяч ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ