О. Борис Ґудзяк: Зцілити Донбас від лукавого задуму можна терплячістю, духовністю і солідарністю

О. Борис Ґудзяк: Зцілити Донбас від лукавого задуму можна терплячістю, духовністю і солідарністю

02.07.14 15:07 0 798
Єпископ Паризький УГКЦ, ректор Українського католицького університету отець Борис Ґудзяк вважає, що зцілити Донбас від лукавого задуму можна терплячістю, зібраністю, духовністю і солідарністю.

Про це він заявив у коментарі ZN.UA.

«Аналогічний виклик стояв перед Майданом. На Майдані молитва і євангельські справи милосердя мали центральне значення. Іноді заклики з приводу цінностей і гідності звучать банально й абстрактно. Але у світлі того, що ми в Україні пережили, ми не маємо права не вірити, що практика гідності приносить плоди. Остаточно ми стоїмо перед великим і страшним Таїнством, боротьба добра з оголеним злом. Майдан переміг зло, коли була найвища жертва. Скільки, в якій формі, до якого ступеня потрібна жертва у подальшій боротьбі з очевидним лукавством, важко визначити», – сказав отець Ґудзяк.

На його думку, найгіршим порадником є страх. «Важливо долати страх, що паралізує тверезу думку і спокійну у своїй рішучості дію. До цього подвигу ми всі покликані, оскільки мир душі і впевненість українців стануть запорукою того, що ми будемо ефективними миротворцями. У цьому необхідна молитва: будучи внутрішньо зібраним, у молитві ми знайдемо рішення, що робити у кожній конкретній ситуації. Наприкінці правда і перемога буде Господня», – додав отець Ґудзяк.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький партизан Іван ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ