У Львові німецький художник-реставратор відновлює будинок на вулиці Театральній

У Львові німецький художник-реставратор відновлює будинок на вулиці Театральній

02.07.14 16:21 0 759
1 липня, відзначають Всесвітній день архітектури. З цієї нагоди німецький художник-реставратор Маркус Шульц провів для львівських колег урок з художнього розпису стін. Митець розповів, як проводити реставраційні роботи, аби не пошкодити унікальні зображення, сховані під товстим шаром радянської штукатурки.

Про це йдеться у сюжеті для перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21:00) журналіста Наталії Бахамент.

Маркус Шульц родом із Дрездена. Цьогоріч у Львові він реставрує уже третій свій проект. Об’єктом для настільного розпису було обрано будинок на вулиці Театральній. Однак скільки ж коштуватимуть роботи – реставратор ще не знає.

«У рамках цього семінару ми хочемо виробити концепт для того, щоб краще оцінити роботи, які будуть проведені, щоб далі скласти шкалу, скільки б коштували подібні роботи вже в інших будинках», – пояснює художник-реставратор Маркус Шульц.

Зараз Маркус збирає команду колег-однодумців. За словами реставратора, на об’єкті одночасно можуть працювати 12 малярів.

До слова, реставраційні роботи почалися ще задовго до запланованого майстер-класу німецького художника. Відтак, у будинку вже встановили нові сходи та перила. Художники обіцяють до вихідних реставрувати розпис стін та стелі.

Таких будинків, як на вулиці Театральній у Львові багато. Втім, відновити настінний розпис у них складно, бо реставрувати вже нічого.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сьогодні розпочинається ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ