Абітурієнти, які не з’явилися на ЗНО, мають платити штраф, – Середяк

Абітурієнти, які не з’явилися на ЗНО, мають платити штраф, – Середяк

02.07.14 08:27 0 1154
Загалом по Україні 10% усіх зареєстрованих на ЗНО не прийшли складати тестування з того чи іншого предмета. Таких людей потрібно штрафувати.

Про це 1 липня, під час конференції заявила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

«Чому 10% не приходить на пункти тестування, не зрозуміло. Але 10% – це робота майже одного регіонального центру», – зазначила Лариса Середяк.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти додала, що на тестування здебільшого не приходять ті абітурієнти, які у минулі роки уже складали ЗНО.

«Найчастіше не з’являються на ЗНО випускники минулих років. Без поважних причин люди передумують, вирішують, що використовуватимуть старий сертифікат, і не підуть на тестування. Зрозуміло, що це неприпустимо», – заявила Л. Середяк.

Вона додала, незважаючи на відсутність абітурієнта на ЗНО, держава витрачає кошти на підготовку зошитів для нього, пункту тестування, оплату праці.

«Ми говоритимемо про штраф, за те, що людина не приходить на ЗНО з того чи іншого предмета», – заявила Л. Середяк.

«Ми також виступаємо за платну участь у ЗНО для випускників минулих років. Коли в Українському центрі оцінювання якості освіти проаналізували перші результати тестування із іноземних мов, то виявилося, що найбільшу кількість балів отримала людина, якій 62 роки», – розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Вона припустила, що це репетитор, який перевіряє свої знання.

«Як на мене, це не нормально, що такі люди, не тратячи своїх коштів, приходять на ЗНО. Вони витрачають державні гроші, щоб зайвий раз себе прорекламувати. Вони ж кажуть, що перевіряють свої знання. Форма перевірки повинна бути платною!», – переконана Лариса Середяк.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ