Портников: Українці мають зрозуміти, що вони – сусіди реінкарнованого СРСР

Портников: Українці мають зрозуміти, що вони – сусіди реінкарнованого СРСР

02.07.14 13:56 0 753
Українці повинні усвідомити, що вони – сусіди Радянського Союзу в його новій реінкарнації.

Про це пише журналіст Віталій Портников у матеріалі NEWSru.ua.

Журналіст порівнює долю України та Ізраїлю – обидві держави стали жертвами імперських посягань Москви.

«Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху проводили наради з особами, відповідальними за безпеку своїх країн, практично в один і той же час. І суть цих нарад була зовсім тотожною: і на засіданні української Ради національної безпеки і оборони, і на засіданні ізраїльського військово-політичного кабінету обговорювали одне і те ж. Відповідь терористам. І український президент, і ізраїльський прем’єр-міністр змушені були в черговий раз переконатися, що спроби домогтися миру сприймаються терористами як доказ слабкості.

Для України все це новизна. Ізраїль живе так вже багато десятиліть. І цілком міг би поділитися з Україною своїм досвідом боротьби з терором, який заоохочується і спонсорується з-за кордону і видається за праве діло. Українці були в перші тижні шоковані тим, що якісь пройдисвіти оголосили себе «урядом» ніколи не існуючої держави, створили збройні формування, почали вбивати та грабувати і вимагають діалогу на рівних з легітимною владою. Ізраїль вже не дивується з того, що жителі сектора Газа сприймають бандитів з ХАМАС як владу, а ракетні обстріли території Ізраїлю, вбивства і диверсії – як природну політику свого самозваного уряду.

Українці не розуміли, як керівництво Росії може серйозно сприймати бандитів як владу і вимагати від Києва переговорів з самозванцями. В Ізраїлі теж не розуміли, як президент Росії Володимир Путін міг запросити до Москви лідерів ХАМАС і допомогти доданню терористичному угрупованню лиску серйозних політиків – але з часом звикли і зрозуміли, що путінська Росія не сильно відрізняється від Радянського Союзу. І українці повинні усвідомити, що вони – сусіди Радянського Союзу в його новій реінкарнації. Ізраїль був від цього самого Союзу далеко – що, втім, не заважало Москві робити все можливе для знищення єврейської держави. Для ненависті, як відомо, немає відстаней і кордонів. Сильна самовпевнена держава знаходить в собі сили жити поруч з цією ненавистю, не боятися її, добиватися світу, захищати свої інтереси навіть тоді, коли увесь інший світ готовий сором’язливо прикрити очі і не помічати, що відбувається у нього під носом. Це важкий досвід, який виліковує від багатьох ілюзій, але його необхідно набути», – написав Портников.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Синоптики прогнозують в ...
Наступна новина: З 1 липня уряд встановив ...

КОМЕНТАРІ