Асоціація з ЄС дасть нові можливості для кожного українця, – учасники «Вільного мікрофону»

Асоціація з ЄС дасть нові можливості для кожного українця, – учасники «Вільного мікрофону»

02.07.14 12:42 0 1154
Покрашення умов для ведення середнього і малого бізнесів, а ще безвізовий режим із країнами Європи – це наразі головні очікування українців від підписання Угоди про Асоціацію із ЄС.

Такими є результати опитування традиційної рубрики народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK «Питання тижня». Зокрема під час знімання 28 червня жителі семи обласних центрів Західної України і Києва ділилися думками про зміни в країні після підписання Угоди.

Понад 90% учасників «Вільного мікрофона» вітають і вважають справді знаковою подією для України підписання Угоди про Асоціацією з ЄС. І лише близько 5% сумніваються у позитивних змінах після приєднання до Європейського Союзу.

Зокрема, на думку рівнянина, українці наразі ще не готові ні до ЄС, ні до європейських правил життя. Мовляв, «Європейський Союз має бути передусім не на папері, а в людей у серцях».

Утім скептичні думки щодо Угоди на трибуні «Вільного мікрофона» були поодинокими. І мешканці Західної України, і кияни очікують однакових змін. Варто зауважити, що молодше покоління більш орієнтоване в тому, які саме конкретні переваги може дати асоційоване членство України в ЄС.

«Я жив в Європі 5 років. Там люди вільніші. Вони зовсім інші. Я за Асоціацію. В нас велике майбутнє з Європою. У них гроші, у нас – сила та дух», – наголосив молодий тернополянин.

«Ми отримаємо спрощену систему виїзду за кордон, – радіє молодий киянин. – Не потрібно буде багато часу проводити у візових центрах, доводити, що українці їдуть в Європу не лише на заробітки, а просто відпочити, у гості».

«Это откроет дополнительные торговые возможности для малого и среднего бизнеса. Я уверен, что в Украину поступят инвестиционные вливания. Раньше инвесторы боялись вкладывать в эту страну. Потому что не было никаких гарантий, что будет завтра," – вірить киянин середнього віку.

«Підписання Асоціації з ЄС відкриває великі можливості для українського бізнесу, для українських туристів. Я завжди мріяв почувати себе вільною людиною, поїхати в Європу, подивитися, як там живуть люди. Асоціація з ЄС для мене особисто – це справді двері в Європу», – такої думки молодий житель Рівного.

Окрім того, українці очікують нових стандартів життя: більші зарплати, покращення рівня охорони здоров’я, освіти, науки, спорту.

Більше думок про підписання Угоди можна почути щовечора на телеканалі ZIK у спеціальних випусках «Вільного мікрофона» – «Питання тижня». Поточні випуски програми дивіться щодня і щогодини у денний та вечірній час.

Нагадаймо, шо трибуна справжньої свободи слова "Вільний мікрофон" від ZIKу щосуботи працює з 13:00 до 15:00 за адресами: Чернівці – Центральна площа, Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові, Київ – Майдан Незалежності.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ