Івано-Франківщина: працівники Управління ДСНС в області відвідали літній табір «Чота крилатих»

Івано-Франківщина: працівники Управління ДСНС в області відвідали літній табір «Чота крилатих»

02.07.14 15:34 0 766
Літо – прекрасна пора, коли активний відпочинок можна поєднати з здобуттям потрібних та важливих знань та навичок, ознайомленням з професіями, які в майбутньому можуть визначити професійну долю.

Саме тому керівництво табору «Чота крилатих», що базується у мальовничому селі Міжгір’я Богородчанського району запросило до себе в гості працівників Управління ДСНС в області. Адже відомо, що професія рятувальника є однією з найблагородніших та найпотрібніших, вона об’єднує відважних і самовідданих людей, готових кожної миті прийти на допомогу всім, хто її потребує.

Працівники Управління розповіли дітям про випадки пожеж та інших надзвичайних ситуацій, які трапилися на території області, про діяльність «Народної служби порятунку 101», про три­во­­­жні виїзди рятувальників на лік­відацію надзвичайних ситуацій та надання допомоги людям, котрі потрапили в біду. Також їм нагадали осно­вні правила безпечної поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів, користуванні електро- та га­зо­вими прила­дами, рятувальники не оминули увагою і небезпеки, пов’язані з проведенням літніх канікул. Велику цікавість у хлопців викликала демонстрація пожежно-рятувального спорядження, яке є на озброєнні у працівників служби і яким вони користуються під час надання допомоги на водних об’єктах, у горах, під час гасіння пожеж. Також діти дізналися про будову і технічні можливості пожежного автомобіля, побачили спеціальний одяг та спорядження, побачили як практично відбувається гасіння умовного загорання. І хоча погода не сприяла – падав дощ – діти не приховували свого захоплення всім побаченим і почутим.

Керівник табору Сергій Демчук каже, що тут відпочивають і гартують свій характер кілька десятків підлітків, які мають на меті вирости справжніми захисниками України, а ця зустріч з рятувальниками, можливо, підкаже їм вибір майбутньої професії. Спілкування з рятувальниками завершилося переглядом відеофільму про діяльність пожежно-рятувальної служби, тож ця зустріч дала дітям не тільки можливий вибір майбутньої професії, а й усвідомлення цінності власного життя і розуміння, що у більшості випадків їхня безпека залежить від них самих.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ