У Рівненській області відбувся семінар для спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції

У Рівненській області відбувся семінар для спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції

02.07.14 11:15 0 791
Прокуратурою Рівненської області зорганізовано та проведено спільний навчально-практичний семінар на тему: "Організація діяльності спеціально уповноважених суб’єктів у сфері запобігання і протидії корупції".

У заході взяли участь керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, міські, районні, міжрайонні та прирівняні до них прокурори, їх заступники, молоді спеціалісти. Серед запрошених – заступник голови апеляційного суду Рівненської області Віктор Остапук та представники спецпідрозділів по боротьбі з організованою злочинністю УМВС в області та по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в області.

Відкриваючи семінар, заступник прокурора області Валерій Патрикей наголосив, що ганебне явище корупції негативно впливає на всі сторони суспільного життя, а корупційні зв’язки фактично руйнують правові, етичні відносини між людьми і поступово перетворюються у норму поведінки. Тому вирішення цієї проблеми є надзвичайно актуальним та першочерговим завданням для правоохоронців краю.

У ході семінару учасники обговорили нові зміни в антикорупційному законодавстві України та звернули увагу на аспекти фіксування кримінального правопорушення, пов’язаного з пропозицією, обіцянкою або наданням неправомірної вигоди службовій особі.

Опрацьовано також і питання, які стосуються організаційно-правових засад координаційної діяльності правоохоронних органів у вказаній сфері. Представники СБУ та МВС поділилися досвідом організації проведення перевірок щодо виявлення адміністративних корупційних правопорушень, а керівник суду розповів про практику судового розгляду протоколів вказаної категорії.

Обмінюючись думками, учасники семінару визнали, що головним завданням спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції є забезпечення ефективного використання нових норм антикорупційного законодавства на практиці. Як свідчать настрої суспільства, робота правоохоронців на цьому напрямку потребує посилення.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: Буковина: понад 25 тисяч ...

КОМЕНТАРІ