У Волинській області прокуратура захистила права ковельчан на безоплатне отримання земельних ділянок для будівництва житлових будинків

У Волинській області прокуратура захистила права ковельчан на безоплатне отримання земельних ділянок для будівництва житлових будинків

02.07.14 16:43 0 761
Ще у лютому 2013 року Ковельський міжрайонний прокурор звернувся до суду з позовом до Ковельської міської ради, аби визнати незаконними та скасувати низку пунктів Положення про надання земельних ділянок із земель Ковельської міської ради у межах норм безоплатної приватизації для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, затвердженого рішенням сесії міської ради №12/31 від 28 липня 2011 року.

Ці пункти, на думку прокуратури, суперечили вимогам Земельного кодексу України, а також порушували інтереси соціально незахищених громадян, які мають право на першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального будівництва.

Згідно ж із Положенням Ковельської міської ради, першочергове право на отримання земельних ділянок у власність мали громадяни, які укладали з міською радою договори про інвестиції на розвиток інфраструктури міста, фактично сплачуючи кошти за нібито безоплатне отримання ділянок.

Положенням передбачалося також, що половина усіх земельних ділянок, які відводяться Ковельською міською радою на його підставі, буде надано громадянам, які перебувають в інвестиційних списках та сплатили певну суму коштів за отримання землі.

Однак, Земельним кодексом України та іншими актами земельного законодавства України не передбачено укладення договорів про інвестиції на розвиток інфраструктури міста у зв'язку з безоплатною передачею земельних ділянок громадянам.

Відтак, аби захистити права ковельчан та визнати пункти положення незаконними, Ковельський міжрайонний прокурор звернувся до суду.

Постановою Волинського окружного адміністративного суду від 21 лютого 2013 року адміністративний позов міжрайпрокурора задоволено. Однак, Ковельська міська рада оскаржила цю постанову в апеляційному порядку.

Наразі Львівський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Ковельської міської ради, а постанову Волинського окружного адміністративного суду від 21 лютого 2013 року - без змін.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Від концерту Антуанетти ...
Наступна новина: Ірина Сех та Михайло ...

КОМЕНТАРІ