Прокуратура перевірила мобілізаційну готовність на Рівненщині

Прокуратура перевірила мобілізаційну готовність на Рівненщині

02.07.14 13:43 0 753
Мобілізаційна підготовка на Рівненщині в цілому проводиться відповідно до вимог законів України «Про оборону України», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про Збройні Сили України». Це засвідчили перевірки, які провели працівники органів прокуратури області у сфері бойової і мобілізаційної готовності для захисту держави.

— За усіма громадянами області, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період збережено місця роботи (посади), середній заробіток на підприємствах, в установах, організаціях. Також додержуються вимоги законодавства щодо заборони припинення підприємницької діяльності на період мобілізації, — розповів начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Олексій Бурма.

Водночас, мають місце факти порушень вказаного законодавства. Так, на районному рівні досі не створено повноцінні мобілізаційні підрозділи, не розроблено плани та програми мобілізаційної підготовки. Такі порушення виявляли прокурори Дубровицького, Березнівського, Володимирецького, Рівненського та інших районів.

Установлено факти укладання договорів на виконання мобілізаційних завдань з підприємствами, установами, організаціями з порушенням закону.

Крім того, виконавчі комітети сільських рад неналежно повідомляють районні військові комісаріати про місце проживання чи перебування призовників і військовозобов’язаних. Внаслідок такого невчасного сповіщення лише на території Володимирецького району до військкоматів упродовж двох останніх місяців не з’явилося 24 особи.

Загалом на усунення виявлених порушень законодавства у сфері мобілізаційної підготовки прокуратурою області внесено 18 подань, наразі до відповідальності притягнуто 10 посадових осіб.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі ще 35 родин ...

КОМЕНТАРІ