Житомирщина: у дитячому оздоровчому закладі санаторного типу «Дзвіночок» відбудеться відкриття першої табірної зміни

Житомирщина: у дитячому оздоровчому закладі санаторного типу «Дзвіночок» відбудеться відкриття першої табірної зміни

02.07.14 10:22 0 775
Відбулося засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року під головуванням директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлани Гресь. На засіданні розглядалися питання про санітарно-епідеміологічну ситуацію в дитячих оздоровчих закладах області, про стан оздоровлення дітей за кошти виконавчої дирекції обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та про проведення соціальної роботи в пришкільних таборах та закладах оздоровлення дітей.

За словами заступника директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександра Антонюка, 2 липня відбудеться урочисте відкриття I табірної зміни в дитячому оздоровчому закладі санаторного типу «Дзвіночок» на базі лікувально-санаторного центру радіаційного захисту «Дениші». Наразі в таборі вже перебуває 100 дітей, а загалом протягом сезону у закладі планується оздоровити 300 юних жителів Житомирщини. Цей заклад має значний потенціал, оскільки в ньому працюють кваліфіковані медики, а також є можливість пройти необхідні медичні процедури. Окрім цього, у таборі «Дзвіночок» є відкритий і закритий басейни, оскільки більшість дітей не уявляють свого відпочинку без води.

Олександр Антонюк повідомив про те, що найближчим часом свою роботу розпочнуть табори «Соколятко» (Бердичівський район), «Орлятко» (Житомирський район) та заклад у селі Озадівка Бердичівського району, що функціонує з ініціативи благодійної організації «Відкрите серце».

Варто звернути увагу на те, що на останній сесії обласної ради депутати затвердили зміни до обласної комплексної програми з оздоровлення та відпочинку дітей. Завдяки цьому за кошти обласного бюджету будуть відпочивати й оздоровлюватися діти, батьки яких беруть участь в антитерористичній операції та діти переселенців з Донецької і Луганської областей та Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Олександр Антонюк зазначив про те, що зараз Міністерство соціальної політики України спільно з урядом Республіки Польща опрацьовує можливість оздоровлення сімей переселенців, що перебувають в різних областях України, на території Польщі.

Посадовець наголосив на тому, що цього року на Житомирщині постало питання розширення оздоровчої бази з огляду на ситуацію в Криму. Таким чином, планується тендер на проведення ремонту у таборі «Орлятко», що дасть можливість додатково оздоровити наступного року ще 100 дітей. Натомість керівники таборів та персонал мають зосередити увагу на дотриманні санітарно-епідеміологічних норм та проведенні належної виховної роботи.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: На Закарпатті міліція ...

КОМЕНТАРІ