Відновлення роботи аеропорту у Житомирі сприятиме залученню інвестицій в економіку регіону

Відновлення роботи аеропорту у Житомирі сприятиме залученню інвестицій в економіку регіону

02.07.14 09:30 0 1085
Житомирщина працює над залученням інвестицій у регіон, що дасть можливість сприяти розвитку інфраструктури та економіки області, покращувати соціальні стандарти життя жителів. Так у Житомирі вже розпочато відновлення колишнього аеропорту. За цю справу взялася авіакомпанії YanAir, яка зареєстрована в обласному центрі. Але через відсутність аеропорту в місті її літаки вилітають з Вінниці та Київського аеропорту «Жуляни». YanAir на здійснює рейси як внутрішні – по Україні, так і зовнішні – сполучення з іншими країнами, зокрема з Європою.

«Відновлення аеропорту в обласному центрі дасть можливість залучити інвестиції в економіку як міста, так і області. Очікується, що Житомир зможе отримати близько 15 млн. дол. інвестицій Крім того, аеропорт – це нові робочі місця, логістичні та транспортні потужності. Житомирщина, маючи власний аеропорт, зможе підвищити свій імідж серед інших міст України. Адже у нас будуть здійснюватися не лише внутрішні авіаперевезення, але й міжнародні сполучення», - зазначив Сидір Кізін під час брифінгу.

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин відмітив, що співпраця із компанією YanAir – це приклад роботи з інвестором. Адже за короткий термін – 2,5 місяці – інвестор отримав земельну ділянку в оренду. Авіакомпанія вже зареєструвала у місті боїнг 737 (реактивний пасажирський літак) і за рахунок цього міський бюджет поповнився на 400 тис. грн.

Відновлення аеропорту – це створення 450 робочих міст. 200 місць буде безпосередньо в компанії YanAir, 150 працівників буде задіяно в аеропорту та ще 100 осіб займатимуться обслуговуванням та ремонтом повітряних суден.

Представники авіакомпанії YanAir запевняють, що ціни на авіаквитки будуть значно дешевшими за столичні майже вдвічі. Таким чином, Житомирщина зможе здійснювати більше авіаперевезень, якщо запропонує якісні послуги за розумні ціни.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В обласному управлінні ...

КОМЕНТАРІ