Обласна влада підтримує транспортну концепцію міста Житомира

Обласна влада підтримує транспортну концепцію міста Житомира

02.07.14 16:11 0 727
Про це йшлося 1 липня під час брифінгу голови облдержадміністрації Сидора Кізіна з актуальних питань. Зокрема, обговорювалося питання фінансової допомоги області Житомирському трамвайно-тролейбусному управлінню.

Нагадаємо, що 26 червня 2014 року на сесії обласної ради було вирішено виділити з обласного бюджету 12 млн. грн. на оновлення рухомого складу ЖТТУ.

На думку Сидора Кізіна, цьогоріч обласна влада допомагає місту Житомиру вирішити ключову проблему. «Житомир – столиця області, візитна картка нашого регіону. Привабливість Житомирщини для інвестора оцінюється і по привабливості обласного центру, доступності та якості наданих послуг. Тому ознайомившись із транспортною концепцією Житомира, обласна влада вирішила її підтримати і разом втілювати її в життя», - зазначив очільник області.

Сидір Кізін наголосив, що незважаючи на складний для країни час, на потребу коштів для допомоги військовим, обласна влада вирішила надати фінансову допомогу ТТУ. Адже оновлення рухомого складу дасть можливість підприємству заробляти кошти, здійснювати більше якісних перевезень пасажирів. Таким чином, управління не потребуватиме щорічних дотацій з обласного бюджету для виплати заробітної плати працівникам. Міська влада Житомира має амбітні плани – зробити ТТУ рентабельним підприємством за два роки, а керівництво області повністю підтримує такі починання. Розвинена сітка екологічного електротранспорту – це той напрямок, до якого рухається вся Європа.

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин розповів, що на останній сесії міської ради вже було виділено 6 млн. грн. на оновлення рухомого складу ТТУ. 17 липня буде проводитися тендерна закупівля частини тролейбусів. Планується купити німецькі тролейбуси марки МАN, котрі були у використанні. За словами Сергія Сухомлина, хоч цей транспорт неновий, але технічно кращий за деякі одиниці, які на є в ТТУ. 6 млн. грн. – дають можливість придбати 13 одиниць електротранспорту.

Загалом ЖТТУ потребує 45-50 транспортних засобів, а завдяки допомозі з обласного бюджету значну частину цієї потреби вдасться перекрити. А ще 10-15 тролейбусів/трамваїв міська влада намагатиметься взяти за кредитними чи лізинговими програмами.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ