Сидір Кізін зустрівся із представниками Міністерства оборони України

Сидір Кізін зустрівся із представниками Міністерства оборони України

02.07.14 16:07 0 777
Голова облдержадміністрації Сидір Кізін зустрівся із представниками Міністерства оборони України з питань стосовно організації шефства над військовими частинами Збройних Сил України.

Начальник департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Віталій Якимчук зазначив, що головна мета таких зустрічей полягає в налагодженні взаємодії з огляду на те що в країні непроста ситуація, а тому потрібно знімати соціальну напругу. У Донецькій та Луганській області досі тривають бої і Житомирщина відчуває це. Гинуть солдати Збройних Сил, в тому числі і з Житомирської області. Міністерство оборони України готове надавати громадянам допомогу та інформацію щодо питань мобілізації, соціальних питань (наприклад, забезпечення військовослужбовців житлом, сприяння у наданні земельних ділянок).

Сидір Кізін озвучив ряд питань, котрі турбують матерів та жінок військовослужбовців, які перебувають на Сході країни. Насамперед жінки цікавляться, чи отримають їхні рідні соціальний статус учасників бойових дій, адже вони щодня ризикують своїм життям. Також є питання щодо можливості ротації військовослужбовців. Мова йде про зміну місця дислокації тих військових, які в зоні АТО перебувають вже по 110-120 днів, або ж надання їм короткострокових відпусток для відпочинку. І найбільш болючим для Житомирщини є забезпечення наших військовослужбовців спеціальними засобами особистого захисту, адже більшість з них знаходять на передовій лінії вогню.

Голова облдержадміністрації також відмітив, що з обласного бюджету було виділено 300 тис. грн. на допомогу сім’ям загиблих військовослужбовців. У районах з місцевих бюджетів також виділяються кошти для підтримки таких родин, в середньому від 10 тис. грн.

За ініціативи голови облдержадміністрації Сидора Кізіна сільські та селищні ради наразі розглядають питання щодо перейменування вулиць на честь героїв Житомирщини, котрі загинули в боях на Сході країни, а також встановлення меморіальних дощок на освітніх закладах, в яких навчалися загиблі військовослужбовці.

Крім того, на Житомирщині розпочато роботу по передачі земель військовослужбовцям Збройних Сил України, які в складний для країни час захищають її територіальну цілісність та обороноздатність. Зокрема в Житомирській області відібрані масиви земель та земельні ділянки, які можуть бути передані військовослужбовцям у власність для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, для ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва. Загальна площа відібраних масивів земель складає 458,2 га, в тому числі в межах населених пунктів на землях комунальної власності – 22 масиви площею 141,2 га, за межами населених пунктів на землях державної власності – 21 масив площею 317,0 га.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Обласна влада підтримує ...

КОМЕНТАРІ