Анотаційну дошку Ірині Маланюк встановили в Івано-Франківську

Анотаційну дошку Ірині Маланюк встановили в Івано-Франківську

02.07.14 08:05 0 722
29 червня на фасаді будинку 17, що на вулиці Грушевського в рамках програми «Івано-Франківськ – місто Героїв» встановили анотаційну дошку відомій оперній співачці світового рівня Ірині Маланюк. Участь у відкритті взяв народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків.

Народний депутат України Руслан Марцінків ще минулого року ініціював дану програму. За майже рік свого існування в рамках програми вже споруджено 5 дощок українським Героям. Родзинкою програми є не тільки уславлення відомих постатей та історичних діячів, але й маловідомим постатям та унікальним особистостям. Досить важливим є той аспект, що для встановлюються дошки тим постатям, які проживали чи діяли в Івано-Франківську. За цим самим принципом і обирають адреси будинків, на фасаді яких встановлюється анотаційна дошка, а спеціальний QR-code містить посилання на спеціально розроблений сайт – geroi.if.ua, де можна отримати детальнішу інформацію про подію чи постать.

Постать Ірини Маланюк – відома всьому світові. Уродженка Станіславова Ірина Маланюк здобула широке визнання вітчизняних та зарубіжних композиторів. Співачка виконала понад 80 партій в операх українських (Одарка — «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського; Терпилиха — «Наталка Полтавка» М. Лисенка), російських (Няня — «Євгеній Онєгін» П. Чайковського) та зарубіжних (Амнеріс, Флора, Азучена, леді Макбет — «Аїда», «Травіата», «Трубадур», «Макбет» Дж. Верді; Лола — «Сільська честь» П. Масканьї; Розалія — «Продана наречена» Б. Сметани; Фріка, Бренгена, Магдалена, Мері, Венера — «Валькірія», «Трістан і Ізольда», «Нюрнберзькі мейстерзінгери», «Летючий голландець», «Тангейзер» Р. Вагнера) композиторів. «Такі постаті як Ірина Маланюк відомі на світовому рівні, але чи знають іванофранківці, що вона родом зі Станіславова, що активно співпрацювала з клубом галицької інтелігенції ім. Б. Лепкого?.. Дуже важливо нам, мешканцям Івано-Франківська хоч трохи знати історію та особливість нашої малої Батьківщини. А найкраще інформативності сприяє візуалізація. Саме тому на фасадах будинків, де колись вчилися, жили чи працювали відомі особи, ми й встановлюємо такі анотаційні дошки з інформацією про особу. Таким чином подається інформація про відому особистість і про той чи інший архітектурний об’єкт», - пояснив Руслан Марцінків.

Традиційно нововстановлену дошку освятили священики. Народний депутат України Руслан Марцінків запевнив, що попереду буде споруджено ще чимало таких дощок не менш цікавим особистостям.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ