В Луцьку робоча зустріч у Жешуві

В Луцьку робоча зустріч у Жешуві

02.07.14 12:52 0 761
З 24 по 26 червня 2014 року у польському місті Жешув відбулась планова зустріч у рамках реалізації проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в Жешуві з метою розвитку транскордонного природного туризму» Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013», що фінансується за кошти Європейського Союзу. Під час заходу учасники поділилися досвідом та обговорили спільні плани на майбутнє. У запланованій зустрічі взяли участь групи у кількості 5 осіб з кожного міста, зокрема Луцька, Замостя і Жешува.

Представник Головного партнера, Гміни Замостя, Марчін Грабскі представив загальну концепцію реалізації проекту, повідомив про прогрес його впровадження та перспективи.

Координатор проекту з української сторони Олександр Ковальський поінформував про заходи, реалізовані в рамках проекту в Луцьку, а також представив новий доопрацьований проект реконструкції зоопарку, адже після повені навесні 2013 року в проект було внесено зміни задля убезпечення тварин.

Учасники міста Жешув представили власну концепцію створення рекреаційної зони в рамках своєї частини проекту. У цьому місті немає зоопарку, однак, завдяки створенню вищевказаної рекреаційної зони влада Жешува має намір нівелювати дану проблему. Для обговорення планів створення такої зони було запрошено партнерів з Луцька за Замостя.

Крім того, представники міста Жешув поділилися своїм досвідом залучення додаткових коштів від програм та фондів Європейського Союзу. Як було повідомлено, на кожен 1 злотий, що витрачається на потреби мешканців Жешува, іншими програмами та донорами дофінансовується приблизно 3 злотих. Прикладом одного з таких проектів є створення підземельної туристичної траси.

Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Березовська: ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ