На Волині аграрії планують зібрати понад 900 тисяч тонн зерна

На Волині аграрії планують зібрати понад 900 тисяч тонн зерна

02.07.14 14:08 0 723
На Волині розпочалася жнивна кампанія. Виїзна обласна тематична нарада-семінар відбулась на базі фермерського господарства «Аміла», що у селі Радовичі Турійського району. Участь в її роботі взяли голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, його заступник з аграрних питань Микола Собуцький, перший заступник голови облради Олександр Пирожик, голови РДА та райрад, профільні керівники, голови асоціацій фермерів та приватних землевласників.

Насамперед учасникам наради представили організацію жнив у ФГ «Аміла», ознайомили з роботою зерносушильного комплексу та машино-тракторного парку господарства. Також продемонстрували авіацію у с/г виробництві.

У с. Радовичі оглянули соціальний комплекс, яку збудувала ТзОВ «Аміла», та побували у Туличівській сільраді Турійського району.

Як поінформував власник ФГ «Аміла» Роман Микитюк, господарство працює вже 15 років. Наразі обробляється 3 тис. га землі. Мають 500 га лісу, 28 тракторів, 4 зернозбиральні комбайни. В «Аміла» вигодовують одну тисячу великої рогатої худоби, в тому числі 520 корів, а також 500 свиней, 200 овець та коні. У планах цього року збудувати свинокомплекс на 12 тис. голів та доїльний зал. Загалом в ТзОВ «Аміла» працює 400 людей.

Григорій Пустовіт позитивно відгукнувся про введення такого бізнесу, назвавши його соціально відповідальним, а роботу охарактеризував такою, яка спрямована на розвиток місцевої інфраструктури.

Зокрема, керівник ФГ «Аміла» вручив місцевому міліціонеру ключі від квартири та автомобіля.

«У господарстві та товаристві дбають про людей, створюючи їм належні умови праці та надаючи їм соціальний пакет. Бо розуміють, що від цього залежить і розвиток їх господарств», - зауважив Григорій Пустовіт.

Голова облдержадміністрації додав: «Приємно, що на Волині є такі потужні сільськогосподарські підприємства".

Він подякував його керівникам, що у нині непростий для держави час, працюють і дають людям роботу. «Таким господарям – повне сприяння і підтримка від влади. Ми маємо бути лише партнерами», - зауважив Григорій Пустовіт.

Потому на обласній нараді розглянули питання соціально-економічного розвитку Турійського району. Загалом обговорено хід жнивною кампанії в області, зокрема щодо дотримання вимог пожежної безпеки, в тому числі на складах хлібоприймальних підприємств та при використанні технічних засобів.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, на Волині аграрії очікують зібрати понад 900 тисяч тонн зерна. Озимий ячмінь вже розпочали молотити, на черзі – ріпак. На полях працює більше як 3 тис. комбайнів. При хороших погодніх умовах жнивну кампанію планують завершити за 12 днів. Також Юрій Горбенко поінформував, що вартість роботи комбайна за одну сотку населенню коштує в межах 12-14 грн.

Окремо президент Волинської торгово-промислової палати Надія Мотронюк виступила з доповіддю «Торгівля з ЄС – автономні преференції для України».

У рамках програми наради відбулося вручення дипломів за участь у XXVI Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2014».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Попередження про сильні ...
Наступна новина: В Тернополі ігор Турський ...

КОМЕНТАРІ