Львівщина: на Бродівщині в жовтні відбудуться вибори сільського голови

Львівщина: на Бродівщині в жовтні відбудуться вибори сільського голови

02.07.14 10:02 0 754
У неділю, 26 жовтня 2014 року, відбудуться позачергові вибори Ясенівського сільського голови Бродівського району. Про це повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Федір Алєйніков.

Відповідну постанову Верховна Рада України прийняла у зв’язку з достроковим припиненням повноважень Ясенівського сільського голови Богдана Глущака та відповідно до пункту 30 частини першої статті 85 Конституції України, частини третьої статті 14, частин першої та п’ятої статті 15, статей 60, 61 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”.

Згідно із статтею 15 згаданого Закону, виборчий процес розпочнеться за 50 днів до дня позачергових виборів.

Довідка:

На чергових виборах 31 жовтня 2010 року Ясенівським сільським головою був обраний Богдан Глущак. 25 лютого 2014 року він звернувся з особистою заявою до Ясенівської сільської ради про складання ним повноважень сільського голови за власним бажанням. Питання про складання Богданом Глущаком повноважень сільського голови було розглянуто на сесії Ясенівської сільської ради 26 лютого 2014 року. У зв’язку з цим Ясенівська сільська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Ясенівського сільського голови.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ватерпольна команда ...
Наступна новина: Визначено фіналістів ...

КОМЕНТАРІ