У Львівській області в ОДА обговорили матеріально-технічне забезпечення 3-го БТО у зв’язку з відправленням на схід в зону АТО

У Львівській області в ОДА обговорили матеріально-технічне забезпечення 3-го БТО у зв’язку з відправленням на схід в зону АТО

02.07.14 09:39 0 720
Аби відправити 3-ій батальйон територіальної оборони Львівської області у зону антитерористичної операції, необхідно укомплектувати особовий склад засобами захисту. Про це, зокрема, йшлося 1 липня, під час екстреного засідання з питань матеріально-технічного забезпечення 3-го БТО, що відбулось під керівництвом першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Йосифа Ситника.

Під час засідання обговорили ефективність використання виділених на потреби батальйону коштів. Йдеться про 1 млн. грн. з обласного бюджету.

Як зазначив військовий комісар, бійці 3-го батальйону не забезпечені засобами захисту – бронежилетами та касками. В табелі штату 3-го БТО не було передбачено такого технічного забезпечення, адже цей батальйон було створено для виконання завдань на території Львівської області. На батальйон отримав нові завдання від керівництва держави, але ще повністю не укомплектований матеріально-технічними засобами, аби вирушати в зону АТО.

Відтак, Львівська обласна державна адміністрація спільно із Львівською обласною радою, військовими комісаріатами всіх рівнів, військовим керівництвом батальйону кооперують свої зусилля задля забезпечення 3-го БТО усіма необхідними матеріально-технічними засобами.

Як повідомлялось під час наради, із виділених з обласного бюджету коштів використано 238 тис. грн. на придбання черевиків, спальних мішків, матраців, ковдр та спортивних матів. Черевики неналежної якості буде замінено на нові, якісні. Однак невирішеним залишається питання бронежилетів та шоломів.

«Все, що від нас вимагала громада, ми виконали – надали фінансовий ресурс. Те, що в Україні є тільки один завод, який виготовляє бронежилети високого класу захисту, це проблема. Але ще більшою проблемою є те, що для закупівлі цих бронежилетів необхідно пройти усі тендерні процедури, що займає багато часу», – відзначив Йосиф Ситник.

На його думку, необхідно в чергове скерувати листи в Міністерство оборони України із проханнями внести зміни в ці процедури, аби пришвидшити процедуру закупівлі бронежилетів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Рівному КАТП-1728 ...
Наступна новина: Буковинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ