Володимир Харчук: «В Україні не повинно бути місця насильству у сім’ї»

Володимир Харчук: «В Україні не повинно бути місця насильству у сім’ї»

02.07.14 15:19 0 753
1 липня, заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Харчук провів зустріч із менеджером Проекту Ради Європи «Запобігання та боротьба з насильством щодо жінок та домашнім насильством» Анною Уррутіа-Енсісо.

Під час зустрічі обговорено питання функціонування цього Проекту на території Львівщини, зокрема у містах Львів та Перемишляни.

Заступник голови ЛОДА запропонував менеджеру Проекту Ради Європи «Запобігання та боротьба з насильством щодо жінок та домашнім насильством» сприяння та допомогу облдержадміністрації у вирішенні організаційних питань.

«Тема, яку ви піднімаєте, є доволі актуальною і водночас проблематичною для українського суспільства, – підкреслив Володимир Харчук, – Ми вдячні за вашу активність у вирішенні цього питання. У свою чергу, ми також готові брати участь у цьому Проекті. В Україні не повинно бути місця насильству у сім’ї, зокрема щодо жінок».

Водночас Анна Уррутіа-Енсісо наголосила, що рекомендації щодо вирішення цих питань будуть напрацьовуватись на локальному рівні, звідки вноситимуться на центральний, що стане основою для впровадження змін у чинне законодавство.

Зазначимо, основним завданням даного Проекту є ратифікація органами української влади Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульської Конвенції), в тому числі підготовка до ратифікації та імплементації документу на законодавчому, політичному та практичному рівнях.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирська область: ...
Наступна новина: На Хмельниччині допомогти ...

КОМЕНТАРІ