На Хмельниччині правоохоронці затримали молодика, який пошкодив нафтопровід «Одеса — Броди»

На Хмельниччині правоохоронці затримали молодика, який пошкодив нафтопровід «Одеса — Броди»

02.07.14 13:31 0 724
Підозрюваний у скоєному зізнався, але стверджує, що наміру красти нафту не мав. Мовляв, просто хотів подивитися, як відбувається транзит. Та, незважаючи на такі безневинні наміри, збиток, завданий підприємству-власнику, склав більше 14 тисяч гривень.

Наприкінці травня до Летичівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що на 466 кілометрі нафтопроводу «Одеса — Броди», на межі Летичівського і Деражнянського районів, виявлено несанкціоноване пошкодження магістралі шляхом просвердлювання наскрізного отвору в тілі нафтопроводу.

Працівники райвідділу, які виїхали на виклик, оглянули місце події та вилучили рукавички, ніж, сокиру, пластикову пляшку та інші речові докази.

Правоохоронці опитали усіх можливих свідків події, серед яких і працівники підприємства, якому належить нафтопровід, і місцеві жителі. Деякі зі свідків розповіли, що впродовж дня, коли стався злочин, бачили в околицях села незнайомого чоловіка, в якому потім впізнали підозрюваного.

Ним виявився 30-річний мешканець столиці, який приїхав на гостини до батьків. Чоловік зізнався у скоєному та розповів, що самотужки за допомогою лопати розкопав трубу нафтопроводу і просвердлив у ній отвір. Підозрюваний стверджує, що просто хотів подивитись, чи є там справді нафта і як вона транспортується, але коли із отвору на нього бризнула чорна рідина — злякався і подався геть.

Зловмисник своїми діями спричинив порушення нормальної роботи трубопроводу, що виявилось у падінні тиску. Була реальна загроза життю та здоров’ю жителів найближчих сіл, адже якби пошкодження вчасно не ліквідували, міг статися вибух.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 292 «Пошкодження об’єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопроводів» Кримінального кодексу України.

Подібні дії караються штрафом від ста до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Начальник слідчого ...

КОМЕНТАРІ