Депутатська комісія Львівської облради зі сприяння ЗСУ вимагає від військового керівництва області дієво дбати про захист солдатів

Депутатська комісія Львівської облради зі сприяння ЗСУ вимагає від військового керівництва області дієво дбати про захист солдатів

03.07.14 17:29 0 1125
1 липня 2014 року відбулась екстрена нарада комісії Львівської обласної ради зі сприяння підрозділам Збройних Сил України на території Львівщини. У нараді взяли участь заступники голови Львівської ОДА свободівець Йосиф Ситник та Володимир Харчук, а також військове керівництво області.

На початку Йосиф Ситник підняв питання поновлення складу "Ради оборони області", яку було створено 2006 року і склад якої до цього часу не переглядали. Заступник керівника ОДА дав доручення відповідному відділу адміністрації перевірити готовність цих осіб виконувати покладені на них функції.

Заступник голови Львівської обласної ради свободівець Валерій П'ятак гостро розкритикував військове керівництво в особі присутнього генерала Ткачука за зволікання в закупівлі необхідної амуніції для військових, особливо для бійців 3-го батальйону тероборони, та наголосив, що немає жодних проблем у фінансуванні з боку обласної ради: "Рада вже надала 1 млн. для територіяльного батальйону, а військове керівництво використало тільки 200 тисяч гривень. Чому не купуєте засоби захисту, на що чекаєте? Треба буде – дамо й 10 мільйонів на черговій сесії, тільки вчасно готуйте наших бійців!" – наголосив заступник голови облради.

Голова комісії Львівської обласної ради щодо сприяння ЗСУ свободівець Ярослав Мудрий звернувся до військових: "Ви є очі й вуха міністерства, і одне з ваших завдань – допомагати міністерству, якщо воно хоче слухати, бо з таким міністерством і з таким штабом, що є зараз, ми цю війну не виграємо. А тих, хто постачає неякісне взуття чи фальшиві бронежилети, потрібно судити за законами воєнного часу за підрив обороноздатності армії!"

Заслухавши не зовсім чіткі доповіді генерала та решти військового керівництва, комісія облради поспілкувалась із батьками десантників 80-ї аеромобільної бригади та виїхала на Яворівський полігон з партією автозапчастин для батальйону, закуплених за власні кошти членів комісії.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі про стан ...
Наступна новина: Тренування та оснащення ...

КОМЕНТАРІ