У Львівській області парламент провалив ініціативу свободівців запровадити ввізне мито на російськомовну продукцію

У Львівській області парламент провалив ініціативу свободівців запровадити ввізне мито на російськомовну продукцію

03.07.14 18:35 0 1088
2 липня 2014 року Верховна Рада України провалила затвердження пакету законодавчих ініціатив свободівців Ірини Фаріон, Руслана Кошулинського, Ігоря Кривецького та Михайла Блавацького щодо запровадження ввізного мита на російськомовну продукцію – законопроєкти №№ 2978, 2979, 2980. За проєкт закону про внесення змін до митного тарифу України (щодо ввізного мита на книжкову продукцію) проголосували 129 депутатів – фракція "Свободи" усі 35 одностайно "за"; проєкт закону про внесення змін до Б'юджетного кодексу України (щодо ввізного мита на книжкову продукцію) підтримали 120 депутатів – фракція "Свободи" одностайно "за"; проєкт закону про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України (щодо ввізного мита на книжкову продукцію) проголосували 119 депутатів – "Свобода" знову одностайно "за".

Представляючи свободівські ініціативи, Ірина Фаріон підкреслила, що націоналістична фракція вимагає запровадити мито на ввезення російськомовної продукції в Україну. "Маємо обмитнити російську книжку і запровадити п'ятивідсоткове мито. Коли б моя воля, я би узагалі впровадила двадцятивідсоткове мито! Процитую вам росіянина за народженням, але українця за вибором культури – геніяльного Миколу Хвильового, який казав, що найстрашніша контрреволюція в Україні – це розбудова російської культури. Тому щоби припинити цю розбудову контрреволюції в країні у вигляді російської книжки, маємо обмитнити цю книжку принаймні на п'ять відсотків. Це перше.

Також маємо внесті зміни до Державного б'юджету, відповідно до чого ці кошти, які ми будемо отримувати від замитнення російської книжки, скеровуватимемо у спеціяльний фонд. Щороку ми вилучатимемо щонайменше 2 мільйони з огляду на показники б'юджету 2012 року. Цих 2 мільйони умовних одиниць цільово скеровуватимемо на закупівлю україномовної книжки до українських бібліотек. Бо, для прикладу, навіть парламентська бібліотека за останніх три роки не здатна була закупити жодної української книжки. Це означає, що ці три законопроєкти, які ми пропонуємо, мають передусім стимуляційне навантаження, вони підтримують українську книжку і ставлять блок на завезення російської безмитної книжки в Україну", – зазначила Ірина Фаріон.

Відео виступу: https://www.youtube.com/watch?v=wj3VOW-i_kk#t=29

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: У Волинській області у ДТП ...

КОМЕНТАРІ