У Львівській області захищати Батьківщину треба і в дощ, і в сніг. А мами з памперсами за бійцями бігати не будуть - Дмитро Загарія

У Львівській області захищати Батьківщину треба і в дощ, і в сніг. А мами з памперсами за бійцями бігати не будуть - Дмитро Загарія

03.07.14 22:47 0 1127
Після інциденту, що трапився 27 червня на навчально-тренувальній базі Національної гвардії України неподалік Золочева, бійців батальйону міліції спеціального призначення «Львів» відвідав начальник Головного управління МВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

Зустріч відбулась на території навчально-тренувальної бази. Разом з начальником Головного управління міліції Львівщини підготовку бійців та побутові умови на базі оцінили журналісти та представники громадськості.

Зустріч розпочалась з того, що Дмитро Загарія, перед вишикуваним на плацу особовим складом батальйону, оголосив про звільнення із займаних посад 22 бійців, котрі написали рапорти на звільнення. Стосовно ще 38 осіб, котрі повернулись у розташування підрозділу, проводиться службова перевірка. За результатами цієї перевірки керівництво прийме рішення про можливість подальшого проходження служби цими працівниками.

«Ми дали можливість усім, хто не бажає продовжувати службу, написати рапорти на звільнення. Таких виявилось 22 чоловік. Всі рапорти задоволені. Всім, хто хоче служити, скажу – Батьківщину захищати треба і в дощ. Накази командирів виконувати без обговорень. Ми не для того готуємо вас в умовах, наближених до бойових, щоб за вами тут мами з памперсами бігали. Якщо вам тут важко – що ви скажете коли доведеться їхати на схід України», - заявив Дмитро Загарія.

В період польових навчань бійці батальйону живуть у військових наметах. Особовий склад забезпечений триразовим гарячим харчуванням. Їжу готують у польових кухнях. Продуктами харчування батальйон забезпечений до закінчення навчань.

«Щодня готую каші – гречану, з пшона. Обов’язково додаємо у кашу тушене м'ясо, масло. На перше готуємо борщ, супи. Обов’язково чай та компот. Хліб нам щодня привозять свіжий – з Золочівської пекарні», - розповів кухар Тарас.

У плані навчань – вогнева підготовка, під час якої всі бійці навчаються стрільби з пістолетів Макарова та автоматів Калашникова, тактична підготовка, перша медична допомога. Окрім того, за спеціальним планом навчаються штурмовики та гранатометники. У планах підготовки бійців також передбачені учбові стрільби з гранатометів та ПЗРК. Усі бійці батальйону міліції спеціального призначення «Львів» регулярно отримують заробітну плату в розмірі від 4 тисячі 200 гривень на місяць.

«Ми знали, що буде важко, але ми прийшли сюди добровільно – захищати Україну. І накази командирів ми виконаємо. І тут, і на Сході. А щодо тої ситуації, коли бійці залишили розташування – було кілька зачинщиків – решта просто піддались емоціям. Більша частина тих, хто пішов – повернулись і готові понести покарання. Я впевнений, що на всіх можна розраховувати і більше такого не повториться», - розповів старший сержант батальйону.

«Умови польові – але бійці забезпечені усім необхідним. І в плані побутовому, і в плані навчання. За планом, навчання триватиме до п’ятниці, на вихідні бійці зможуть повернутись до родин, а далі – який буде наказ, такий і виконаємо», - заявив командир батальйону міліції спеціального призначення «Львів» старший лейтенант міліції Ігор Вольський.

Нагадаємо, 27 червня, 60 бійців батальйону міліції спеціального призначення «Львів» залишили розташування навчально-тренувального центру, мотивуючи свій вчинок неналежними побутовими умовами а також тим, що їм без попередження продовжили польові навчання на сім днів.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: Тарас Міщук – найкращий ...

КОМЕНТАРІ