У Львівській області психологи провели реабілітацію для учасників АТО

У Львівській області психологи провели реабілітацію для учасників АТО

03.07.14 20:22 0 1132
Військовослужбовці військової частини 4114 нещодавно повернулися з Маріуполя, де виконували службово-бойові завдання. Їхня служба в зоні АТО проходила в екстремальних умовах. Одного із солдатів вбито, ще двоє військовослужбовців поранено.

Після повернення до місця постійної дислокації командуванням частини було прийнято рішення про проведення спеціальних тренінгів для всіх учасників бойових дій. До цієї роботи залучили як штатних психологів так і досвідчених фахівців із інших структур.

Попередньо психологи частини пройшли додаткову підготовку у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Там вони навчились методам роботи з учасниками конфліктів за допомогою практики ненасильницького спілкування у відомого данського фахівця Центру Ненасильницького Спілкування Карла Плеснера.

Самі тренінги розподілили на декілька частин відповідно методики. Протягом першої і другої частини психолог Наталя Кириченко надала можливість учасникам висловити свої потреби та емоції, які вони відчували на той момент несення служби.

«На початку тренінгу учасникам нелегко було говорити про пережиті відчуття. Але, під час вже наступного, третього тренінгового заняття, завдяки поступово створеній ситуації невимушеної та довірливої обстановки, вони стали більш відкритими як для оточуючих, так і для самих себе. Такий підхід дозволив усім учасникам тренінгу краще зрозуміти один одного та істотно знизити вплив негативних емоцій”, - розповідає психолог Львівського полку Національної гвардії України Наталя Кириченко.

Також, на прохання учасників тренінгу, Наталя Кириченко продемонструвала ряд найпростіших вправ, які можуть знижувати мимовільне напруження мускулатури і значно знижувати тривожність, надмірну нервово-психічну напруженість, а також зменшувати патогенну дію емоційного стресу пережитого під час бойових дій.

В загальному всі учасники позитивно оцінили роботу психологів і надалі готові продовжувати активну співпрацю з ними. На даний момент, всі військовослужбовці полку готові до виїзду в зону АТО, щоб і надалі виконувати службово-бойові завдання, які будуть поставлені перед ними.

підполковник Вадим Голуб,

підполковник Сергій Ховайло,

фото підполковника Вадима Голуба та Наталії Кириченко
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: 03.07 у м. Київ – ...

КОМЕНТАРІ